تفاوت کمپکتور صفحه ای با کمپکتور قورباغه ای
فهرست مطالب
کمپکتور دستی چیست؟
پس از اینکه در سطوح و معابر مختلف عمل کف سازی انجام شد، نوبت به وظیفه ی دستگاه کمپکتور می رسد تا سطوح را فشرده کند. دستگاه کمپکتور دستی به مانند ماشینی کوبه ای است که برای متراکم سازی و فشرده تر کردن خاک مورد استفاده قرار می گیرند. کمپکتورها برخلاف غلطک ها، کوبشی با نیرو و سنگینی بالا تولید می کنند و زمین را برای اجرای سایر مراحل ساخت و ساز آماده می کنند.
دستگاه کامپکتور در طی عملکرد خود، از ضخامت لایه های هوا می کاهد و از این رو باعث بالا رفتن مقاومت خاک شده به طوری که مولکول های خاک به طور فشرده کنار هم قرار می گیرند. علاوه بر این این کار باعث بالا رفتن ظرفیت تحمل بار در خاک، جلوگیری از یخ زدگی و ثبات خاک می شود. علاوه بر این، از نشست کردن خاک نیز جلوگیری می کند.
کاربرد دستگاه کمپکتور در راهسازی و ساختمان سازی
انواع کمپکتورها یکی از کاربردی ترین تجهیزات در صنعت راه سازی و ساختمان سازی هستند. زمانی که مخلوطی از خاک و سایر مصالح در محلی تخلیه می شود، به مرور زمان نشست خواهد کرد. اگر قبل از اجرای ادامه ی عملیات، سطح توسط کمپکتور فشرده نشود، به مرور زمان راه یا سازه ی ساخته شده، نشست خواهد کرد و یا ترک خواهد خورد. در برخی از پروژه های راه سازی یا ساختمان سازی که نمی توان از غلطک ها استفاده کرد، می توان به دستگاه های کمپکتور روی آورد.
انواع کمپکتور کدامند؟
به طور کلی انواع کمپکتور به دو دسته ی کمپکتور صفحه ای و کمپکتور قورباغه ای که به آن کانگورویی یا پرشی نیز گفته میشود، تقسیم می شوند. هر کدام از این نوع کمپکتورها دارای مزایا و معایبی هستند و برای هدف و نیاز خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.
کمپکتور صفحه ای
کمپکتور صفحه ای یکی از پرکاربردترین دستگاه ها در صنعت ساختمان است که وظیفه تراکم و فشرده سازی خاک را در فضاها و سطوح مختلف بر عهده دارد. میزان ضربه و قدرت مورد نیاز این دستگاه یکی از مهم ترین نکاتی است که این نوع کمپکتور عهده دار آن است که در نهایت باعث مقاومت بسیار بالای خاک و سایر مواد می شود. این دستگاه از فولاد ساخته شده است که نشان از استحکام و توانایی بالای آنها دارد.
کمپکتور قورباغه ای ،کانگورویی یا پرشی
دستگاه کمپکتور قورباعه ای یکی دیگر از ابزارهای پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی و راه سازی است که پرشی به مانند کانگورو دارد. به همین دلیل است که به آن کمپکتور کانگورویی نیز گفته می شود. این نوع کمپکتورها وظیفه کوبیدن و فشرده کردن خاک را بر عهده دارند و با برخورد کردن به زمین باعث یک دست شدن و متراکم تر شدن آن می شوند.
تفاوت های کمپکتور صفحه ای با قورباغه ای
اکنون که با هر کدام از این کمپکتورها آشنا شدیم، بهتر است برخی تفاوت های آنها را نیز بررسی کنیم. همانطور که می دانید هر کدام از این دستگاه ها برای هدفی طراحی و ساخته شده اند. اما تفاوت هایی نیز بین هر یک از آنها وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می شود:
نوع فشرده سازی
فشرده سازی خاک در هر یک از این دستگاه ها متفاوت است. به این صورت که کمپکتور صفحه ای برای این منظور از حرکات رفت و برگشتی استفاده می کند و کمپکتور قورباغه ای با ضربه و پریدن به صورت عمودی به خاک کار خود را انجام می دهد. بنابراین نوع عملکرد هر دستگاه متفاوت است.
نحوه ی عملکرد
به طور کلی استفاده از کمپکتور صفحه ای دارای سهولت بیشتری است. اگرچه که استفاده از هر کدام از آنها نیاز به دقت و تخصص دارد.
شدت ضربه
شدت ضربه و کوبش در کمپکتورهای قورباغه ای به مقدار قابل توجهی بالاتر از کمپکتورهای صفحه ای است.
اندازه و ابعاد
از نظر ابعاد و اندازه، کمپکتور صفحه ای بزرگتر از نوع کمپکتورهای قورباغه ای می باشد. به همین دلیل است که استفاده از کمپکتورهای صفحه ای باعث می شود که سطح زمین بیشتر کوبیده و فشرده شود.
نوع کاربری دستگاه کامپکتور
همان طور که گفته شد کاربرد این دستگاه فشرده سازی مصالح مختلف مانند شن و ماسه، خاک و آسفالت است. به عنوان مثال از این دستگاه در محوطه سازی در مکان های مختلف مانند سنگفرش خیابان ها و پارک ها استفاده می شود.
همچنین از کمپکتور در عملیات جاده سازی نیز استفاده می شود. به عنوان مثال قبل از آسفالت کردن جاده های خاکی، ابتدا از کمپکتور برای مسطح سازی و متراکم کردن آنها استفاده می شود.
ابعاد صفحه دستگاه کمپکتور
یکی از فاکتورهای مهم در هنگام خرید دستگاه کمپکتور صفحه ای، توجه به ابعاد صفحه ی آن است. هر چه اندازه ی صفحه ی کمپکتور کمتر باشد، نیروی وزن کمتر و تعداد ضربات بیشتر و متوالی تر خواهد بود.
قیمت مدل های مختلف کمپکتور
انواع کمپکتورها در توان ها و از شرکت های سازنده ی مختلفی عرضه می شوند و همین نکته می تواند یکی از مهم ترین دلایل تفاوت قیمت در آنها باشد. کشور سازنده ی دستگاه کمپکتور نیز در قیمت دستگاه متفاوت است. به عنوان مثال برندهای چینی دارای قیمت های معقول تری هستند. عموما در ایران موتور کمپکتورها، موتور روبین یا هوندا هستند که قدرت این موتورها برحسب اسب بخار، با هم متفاوت است. همین عامل نیز می تواند بر قیمت آنها تاثیر بگذارد.
خرید کمپکتور صفحه ای یا قورباغه ای
قبل از خرید هر نوع کمپکتوری ابتدا باید نیاز پروژه و شرایط آن بررسی شود. اگرچه که در برخی شرایط ممکن است انتخاب بین کمپکتور صفحه ای یا کمپکتور قورباغه ای کار دشواری باشد اما پایه ی عملکرد هر کدام مشابه است و با بررسی تفاوت های آنها می توان کمپکتور مناسب را انتخاب کرد.
در هنگام جابجایی کمپکتورها به چه نکاتی باید توجه کرد؟
برای حمل و نقل و جابجایی کمپکتورها ابتدا باید توجه داشته باشید که باک آنها خالی از سوخت باشد. همچنین طوری بسته بندی شده باشند که در طی مسافت طولانی ضربه یا آسیب نبینند.
فاکتورهای نشان دهنده ی کارامد بودن دستگاه کمپکتور چیست؟
عوامل مختلفی مانند ابعاد و اندازه ی صفحه ی کمپکتور، قدرت و توان دستگاه، برند و شرکت سازنده ی آن و نوع موتور استفاده شده در دستگاه کمپکتور می توانند فاکتورهای مهمی دلیل بر کارامد بودن دستگاه باشند.
روش اعمال نیرو در کمپکتورها به چه صورت است؟
در حالی که عملکرد هر دو نوع دستگاه کمپکتور، مشابه است اما نحوه ی اعمال نیرو در آنها متفاوت است. در کمپکتور صفحه ای نیرو با وزن دستگاه و به صورت رفت و برگشتی منتقل می شود. در حالی که در کمپکتور قورباغه ای،نیروی کوبش به صورت عمودی منتقل می شود.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: