موتور ویبراتور برقی
- پیشفرض
- ارزانترین
- گرانترین
- جدیدترین
- پرفروشترین
- پربازدیدترین
مرتبسازی محصولات:
ویبراتور برقی نیکا ابزار مدل VB2S01
ویبراتور برقی 2 اسب، برند تکنو، 3000 دور، شاسی ثابت، سیم پیچ مس
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
فهرست مطالب
ویبره زنی بتن از سری عملیاتهای کلیدی است که در مراحل نهایی از پروژههای بتن ریزی به کمک انواع دستگاههای ویبراتور بتن انجام میشود. برای هر نوع عملیات بتن ریزی در هر سطح از فعالیتهای عمرانی به ویبره زنی نیاز دارید. در غیر این صورت نمیتوانید حبابهای باقیمانده در عمق بتن را خارج سازید. البته برای انواع حجمهای بتن باید از دستگاههای ارتعاش تخصصی استفاده کنید و ویبره برقی یکی از کاربردی ترین سیستمهای ارتعاش بتن است.
انواع ویبره برقی با استفاده از موتورهای الکتریکی طراحی شده اند. این تجهیزات با استفاده از برق تک فاز یا سه فاز کار میکنند و قابلیت ایجاد ارتعاش موثر در فضایی کوچک تا متوسط از عملیاتهای بتن ریزی را دارند. همچنین برای ویبره زنی فضاهای عمیق بتنی عموماً از ارتعاش سبک با دامنه کوتاه انواع موتور ویبراتور برقی استفاده میکنند. راه اندازی سریع، کارکرد مفید، طراحی ساده و قیمت ارزان در کنار قابلیتهای حمل و نقل از جمله خصوصیاتی است که باعث شده تا استفاده از انواع ویبراتور بتن برقی در سطح عموم فضاهای عمرانی متداول باشد.
دستگاه ویبره برقی چیست؟
ویبره برقی یکی از سیستمهای متداول ارتعاش بتن است. هر دستگاه موتور ویبراتور برقی دارای یک الکتروموتور است. این موتورهای الکتریکی در تیپهای تک فاز و سه فاز طراحی شده اند و قادر به پوشش سرعتها در محدوده 3000 دور بر دقیقه هستند.
از نگاه عملیاتی انواع موتور ویبراتور برقی سری تجهیزات ارتعاشی هستند که در سطح عملیاتهای متوسط کارایی دارند. از این ویبراتورها میتوانید برای اتصال شیلنگها با قطرهای 1 الی 3 اینچی استفاده کنید.
مزیتهای دستگاه موتور ویبراتور برقی
عموما موتور ویبره برقی را در مقایسه با نمونههای موتور بنزینی مقایسه میکنند. زیرا این دو در سطوح توان دهی کم و بیش یکسان طراحی شده اند. اگرچه موتور ویبراتورهای برقی در برخی پروژهها مانند کار در مناطق دوردست و یا فعالیتهای سیار محدودیتهایی دارند، اما در عمل صاحب مزایای قابل توجهی نیز هستند. مزایای بهره مندی از دستگاه موتور ویبراتور برقی به قرار زیر است:
- روش راه اندازی سادهای دارند.
- بدون نیاز به سوختهای فسیلی و تنها با اتصال ساده برق کار میکنند.
- طراحی آنها ساده است و در صورت خراب شدن مسیر تعمیر و نگهداری سادهای دارند.
- جان سخت هستند و استهلاک قطعات آنها کم است.
- عملکردی کم سر و صدا دارند که مناسب کار در فضاهای شهری و ساختمانی است.
- سبک و قابل حمل طراحی میشوند.
- ارزان قیمت هستند و قطعات یدکی آنها نیز ارزان قیمت است.
مشخصات فنی موتور ویبره برقی
از نگاه فنی در این دستگاهها تماماً با انواع الکتروموتورهای تکفاز سر و کار داریم. این موتورهای تک فاز را در تیپهای ۲ تا ۳ اسب بخار طراحی میکنند. برای ساخت قسمت کوپلینگ محل اتصال شیلنگ ویبراتورها از پیچ و فلنجهای چدنی استفاده شده است.
انواع موتور ویبراتور برقی توان کوپل شدن با انواع شیلنگ ویبراتورهای مکانیکی در سایزهای 1 الی 3 اینچ را دارند. همچنین میتوانیم انواع شیلنگها در طولهای بلند ۶ الی ۹ متری را با استفاده از این تجهیزات راه اندازی کنیم. انواع موتور ویبراتور برقی دارای شاسیهای مقاوم فلزی هستند. اما این سیستمها را در دو تیپ شاسی ثابت و یا شاسی گردان طراحی میکنند.
کاربردهای ویبراتور برقی
ویبره برقی نوعی الکتروموتور صنعتی است که به شکل تخصصی برای کوپل شدن شیلنگهای ارتعاش بتن طراحی شده است. قاعدتاً تامین توان کافی برای ارتعاش بتن قابلیت کاربردی انواع ویبراتور برقی است. اما از این تجهیزات قدرتمند الکتریکی در سطح پروژههای کوچک بتن ریزی استفاده میکنند. ارتعاش تولید شده انواع ویبره برقی تحت فرکانس بالایی تولید میشود که کاملا مناسب کار در حجمهای کوچک فضاهای باریک و یا قالبهای عمیق بتنی است. در کل میتوانیم قابلیتهای کاربردی انواع ویبراتور بتن برقی را در موارد زیر دسته بندی کنیم:
- پروژههای کوچک شهری که نیاز به حضور مولدی کم سر و صدا دارند.
- قالبهای عمیق بتنی که نیاز به ارتعاش سبک برای جلوگیری از خطر دو فاز شدن بتن دارند.
- پروژههایی که در آنها دسترسی به برق شهری تک فاز و یا صنعتی سه فاز امکان پذیر است.
- هر نوع عملیات متوسط بتن ریزی با هدف حذف حبابها و همچنین توزیع یکدست و یکنواخت بتن.
انواع موتور ویبراتور برقی
انواع موتور ویبراتور بتن برقی را بر اساس قدرت موتور در دو مدل 2 و 3 اسب بخار تقسیم بندی می کنند، مدل 2 اسب در پروژه های با حجم سبک و متوسط و موتور ویبره های بتن 3 اسب در پروژه هایی با حجم سنگین مورد استفاده قرار می گیرند.
موتور ویبراتور برقی 2 اسب
موتور ویبراتور برقی دو اسب از متداولترین ویبراتورها در سطح عموم پروژههای عمرانی است. این موتور ویبراتورهای ۲ اسب را در تیپهای تک فاز و سه فاز به شکل شاسی ثابت و یا شاسی گردان طراحی میکنند. همچنین این موتورهای دو اسب تکفاز با سرعت 3000 دور بر دقیقه فعالیت میکنند. قدرت آنها برای ارتعاش حجمهای سبک تا پروژههای متوسط عملیاتهای بتن ریزی کارایی دارد. سبک وزن هستند و با قابلیت حمل و نقل ساده در سطح پروژههای عمرانی طراحی شدهاند. از طرفی قیمت ویبره برقی 2 اسب ارزان و آن را مناسب کارهای سبک عمرانی کرده است.
موتور ویبراتور برقی 3 اسب
موتور ویبراتور برقی 3 اسب تیپ قدرتمند از انواع ویبره برقی است که در هر دو مدل تک فاز و یا سه فاز طراحی میشود. همچنین از هر دو تیپ شاسی گردان و یا شاسی ثابت برای طراحی و عملکرد فنی آنها استفاده شده است. موتور ویبراتور برقی 3 اسب از قابلیت کارکرد با سرعت بالای ۳۰۰۰ دور بر دقیقه برخوردار است. همچنین قدرت کافی برای حضور در عملیاتهای سنگین فضاهای متنوع بتن ریزی را دارد. از این مدلهای قدرتمند 3 اسب بخار هم در سطح پروژههای ساده ساختمان سازی شهری و هم در سطح پروژههای بزرگ فضاهای گسترده عمرانی استفاده میکنند.
تعمیر و نگهداری موتور ویبره برقی
ویبره برقی یک دستگاه تمام عیار الکترومکانیکی است که قرار است در سختترین فعالیتهای عمرانی مورد استفاده قرار بگیرد. برای تداوم کار مفید دستگاه و جلوگیری از استهلاک زود هنگام قطعات ویبره برقی لازم است با برخی از نکات کلیدی تعمیر و نگهداری موتور ویبره برقی را رعایت کنید. از قبیل:
- سطح ولتاژ برق کارگاه را بررسی کنید. مطمئن شوید که از برق با سطح ولتاژ ثابت و بدون اعوجاج استفاده میکنید.
- از شیلنگ ویبراتور متناسب با ظرفیت ویبره برقی استفاده کنید. شیلنگهای بزرگتر از ظرفیت دستگاه دوره استهلاک قطعات را سریعتر میکنند.
- موتور ویبراتور برقی را در مکانی کاملاً صاف و تراز شده قرار دهید.
- از کابلهای بلند برقی استفاده نکنید. حداکثر طول کابل برق ۱۵ متر است.
- دستگاه را در حالت روشن به حال خود رها نکنید.
- از دستگاه برای کارکرد طولانی مدت استفاده نکنید.
- فلنچ گشاد شده و یا شکسته را تعویض کنید.
نکات ایمنی حین کار با ویبراتور برقی بتن
دستگاه ویبره برقی به تنهایی میتواند مستعد بروز حوادث ناگوار جانی و مالی باشد. در این دستگاه قدرتمند جریان برق تک فاز وجود دارد. این در حالی است که ویبره برقی برای کار در محیط سخت و پر حادثه فضاهای کارگاهی طراحی شده است. برای پرهیز از هر نوع حادثه لازم است تا نکات ایمنی را رعایت کنیم. نکات ایمنی حین کار با ویبراتور برقی بتن به قرار زیر هستند:
- از کابل برق کاملاً سالم و یک تکه برای اتصال الکتریکی دستگاه استفاده کنید.
- کابل برق را از مسیر امن و به دور از هر نوع احتمال پارگی عبور بدهید.
- محل اتصال کابل برق به موتور ویبراتور برقی را بررسی کنید. اتصالهای شل شده خطر اتصال کوتاه را به دنبال دارد.
- از کار کردن دستگاهها در فضاهای مرطوب خودداری کنید.
- از پاشیده شدن مستقیم آب بر روی بدنه موتور جداً خودداری کنید. در صورت پاشیده شدن آب سریعاً دستگاه را خاموش کنید.
جمع بندی
ویبره برقی دستگاه کار راه انداز سادهای است که قدرت ارتعاش عمیق بتن را به راحتی و به سرعت فراهم میکند. موتور ویبراتور برقی در تمامی مدلها از طراحی ساده برخوردار هستند. روش راه اندازی آنها سریع و ساده است. همچنین قیمت ویبراتور برقی بتن به مراتب از نمونههای موتور بنزینی و یا دیزلی و... ارزانتر است. ویژگیهایی که همگی از قدرت مانور بالا در عملیاتی شدن پیوسته ویبره برقی هستند. در هنگام تهیه این تجهیزات لازم است تا برآورد مناسبی از سطح عملیات بتن ریزی داشته باشید و بتوانید از سیستم موتوری مناسب با حجم عملیات بتن ریزی استفاده کنید. در غیر این صورت حتی بهترین تجهیزات ویبره برقی کارایی کافی ندارند. اما در صورت انتخاب مهندسی شده از بهترین سیستمهای ارتعاشی بتن هستند.
آیا میتوانیم سرعت ارتعاش ویبره برقی را تنظیم کنیم؟
بله. برای این کار به استفاده از تجهیزات تخصصی کنترل دور موتور نیاز داریم که باید جداگانه تهیه شده و از آن در کنار سیستم موتور ویبراتور برقی استفاده کنید.
چرا در فضاهای مسقف بهتر است تا از ویبره برقی بتن استفاده کنیم؟
ویبره برقی بدون آلایندگی کار میکند. هیچ دودی تولید نمی کند. بنابراین عملکرد آن در فضاهای مسقف باعث ایجاد خفگی اپراتورها نمی شود.
چرا از انواع ویبره برقی برای ارتعاش فضاهای باریک و عمیق قالبهای بتنی استفاده میکنند؟
ارتعاش ویبره برقی نوعی ارتعاش سبک با دامنه کوتاه است که حالت ضربه ای ندارد. لذا در بتن ریزیهای کوچک باعث پاشیده شدن بتن به اطراف نمی شود. در عین حال این ارتعاش سبک از حرکت اجزای سنگین بتن و ته نشین شدن آنها در قالبهای عمیق بتنی جلوگیری میکند.
ویبراتور دریلی چیست؟ چه تفاوتی با ویبره برقی دارد؟
ویبراتور دریلی در اصل نوعی ویبره برقی است که در سایز کوچک با قابلیت حمل و نقل ساده طراحی شده است. در طراحی ویبره دریلی از موتورهای تک فاز استفاده میشود. اما کوچک هستند و به شکل دستی توسط اپراتورها جابجا میشوند. در عمل قدرت ارتعاش ویبراتورهای قدرتمند برقی را ندارند.
آیا میتوانیم از ویبره برقی در فعالیتهای سیار و پروژههای بزرگ استفاده کنیم؟
بله. اما لازم است تا فکری برای تامین دائمی برق در سطح ولتاژ استاندارد را پیش بینی کرده باشید. برای این منظور میتوانید از انواع موتور برق در کنار دستگاه ارتعاشی استفاده کنید.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: