خرید و مشاوره فنی: 33529731-026

خلاطه چیست؟

دستگاه خلاطه یا میکسر بتن یا بتونیر

فهرست مطالب

خلاطه جهت بتن ریزی

هر گاه در عملیات ساختمان سازی قرار باشد بتن ساخته شود، باید از دستگاه خلاطه یا بتونیر استفاده کرد. این دستگاه که با نام میکسر بتن یا ملات ساز نیز شناخته می شود، عملیات ساخت بتن در فرآیند ساخت و ساز را تسهیل می کند. این دستگاه با چرخش خود، باعث مخلوط شدن بتن می شود. استفاده از این دستگاه جهت بتن ریزی نه تنها باعث بالاتر رفتن سرعت بتن ریزی شده بلکه مقرون به صرفه نیز می باشد؛ از این رو که میزان نیاز به تعداد بالای نیروی انسانی را کاهش می دهد. برای بتن ریزی با دستگاه خلاطه عموما به این صورت عمل می شود که ابتدا آب به داخل آن افزوده می شود و سپس سیمان به آن اضافه می شود. بعد از این که سیمان و آب کاملا با هم مخلوط شدند، افزودن ماسه آغاز می شود تا زمانی که بتن کاملا آماده باشد. 

دستگاه خلاطه یا بتونیر

انواع کاربردهای خلاطه

احتمالا با شنیدن نام دستگاه خلاطه یا بتونیر اولین کاربردی که به ذهن شما می رسد ساختن بتن در عملیات ساخت و ساز باشد. اما این دستگاه کاربردهای دیگری نیز دارد؛ مانند استفاده از خلاطه در آزمایشگاه های ساختمانی برای بررسی ترکیب مواد مختلف، مخلوط کردن بسیاری از مواد به جز مواد تشکیل دهنده‌ی بتن در عملیات ساختمان سازی، استفاده از دستگاه خلاطه برای پروژه های ساختمانی کوچک و پروژه های بزرگتری مانند ساخت فرودگاه ها، راه آهن ها و سد ها.

خلاطه سیمان

میکسر سیمان یا همان خلاطه سیمان، نوعی مخزن است که برای مخلوط کردن سیمان و حمل آن مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله که یکی از پرکاربردترین و مقرون به صرفه ترین ابزارها در عملیات ساخت و ساز است، برای تولید بتن با حجم کم مورد استفاده قرار می گیرد. کیفیت بتن ساخته شده در این دستگاه بسیار مطلوب است. خلاطه ی سیمان با توجه به نوع موتور و قدرت آن، ظرفیت دستگاه و نحوه ی درگیری موتور با دیگ دستگاه در انواع مختلفی هستند که در بازار عرضه می شوند. 

دستگاه بتونیر یا خلاطه

انواع حجم های خلاطه بتن ریزی

خلاطه های بتن ریزی یا همان بتونیر ها با توجه به فاکتورهای مختلفی دسته بندی می شوند که یکی از این فاکتورها ظرفیت دستگاه است. بر این اساس دستگاه خلاطه بتن با ظرفیت های 120،250،350،400،500،750،1000 لیتری در بازار ارائه شده اند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. از بتونیر 250 لیتری به طور معمول در کارگاه های ساختمانی استفاده می شود. بتونیر های 350 لیتری عملیات ساخت بتن را با سرعت و حجم بالاتری انجام می دهند. بتونیرهای 750 و 1000 لیتری نیز دارای باکت هیدرولیکی هستند و برای پروژه های بتن ریزی در حجم وسیع تری مورد استفاده قرار می گیرند. 

انواع مدل های خلاطه از لحاظ نوع موتور

فاکتور دیگری که بر انتخاب دستگاه بتونیر تاثیر می گذارد و آن را متمایز می کند نوع موتور آن است. بتونیر ها به طور کلی در دو نوع تک فاز و سه فاز در بازار ارائه می شوند و با توجه نوع سوختی که موتور آنها مصرف می کند به سه دسته ی بنزینی، دیزلی و برقی دسته بندی می شوند. در میان بتونیر ها، بتونیر بنزینی از پرکاربردترین بتونیرهای موجود در بازار است. موتور این دستگاه از نوع موتورهای چهارزمانه و تک سیلندر است. قدرت فوق العاده ی این موتور از مهم ترین ویژگی های مثبت آن است. استارت هندلی، دارا بودن سیستم خنک کننده، ظرفیت بالای باک و وزن مناسب از دیگر ویژگی های این موتور است. 

دستگاه میکسر بتن یا خلاطه

خلاطه برقی

همان طور که از اسم آن نیز پیداست، خلاطه برقی کار خود را با نیروی برق انجام می‌دهد. بزرگ‌ترین حسنی که استفاده از نیروی برق دارد، هزینه ی پایین و عدم آلوده کردن هوا می‌باشد. این دستگاه با یک الکتروموتور کار می‌کند. به این صورت که تنها با وصل کردن دستگاه به پریز برق، می توان دستگاه را برای کار روشن کرد. از این دستگاه خلاطه با ظرفیت های 120 و 250 لیتری می توان از برق شهری استفاده کرد اما برای در پروژه های بزرگ تر، در هنگام استفاده از خلاطه برقی باید حتما از برق صنعتی استفاده شود. قیمت خلاطه برقی با توجه به ظرفیت دیگ آن متغیر است. هرچه ظرفیت دیگ دستگاه بالاتر باشد، طبیعتا قیمت آن نیز بیشتر است. 

خلاطه دیزلی

در مناطقی که عملیات ساخت و ساز به دور از شهر در حال انجام است و دسترسی به برق آسان نیست عموما از خلاطه دیزلی استفاده می شود که سوخت آن گازوئیل است. خلاطه دیزلی صدای بیشتری نسبت به سایر خلاطه ها دارد و از این رو بهتر است در مکان هایی استفاده شود که مسکونی نباشند. خلاطه های دیزلی عموما قدرتی بالاتر از 6 اسب بخار تولید کرده و عموما برای پروژه های وسیع با حجم کار بالا مورد استفاده قرار می گیرند. مقاومت و عملکرد بالای این دستگاه باعث شده است تا در مناطق گرم و خشک یا مناطق خیلی مرطوب از آن استفاده شود. اما بهتر است در مکان های خیلی سرد از این نوع خلاطه استفاده نشود. 

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    شخص در حال تخلیه دستگاه بتونیر

    دلایل اصلی خرابی دستگاه بتونیر چیست؟

    خرابی میکسر بتن از جمله مشکلات رایج در عموم کارگاه‌های عمرانی است. از پوسیدگی دیگ تا خرابی چرخ دنده و بلبرینگ و... شامل این خرابی ها هستند.

    دستگاه میکسر بتن

    میکسر بتن چیست و انواع سایزهای آن کدامند؟

    میکسر بتن انواع مختلفی از لحاظ توان، ظرفیت و نوع سوخت دارد. بتونیر علاوه بر ساختن بتن ایده آل، باعث سرعت دادن به عملیات بتن ریزی می شود.

    دستگاه بتونیر بعد از استفاده

    مراحل تمیز کردن بتونیر

    ما در این مقاله راه‌حل تمیز کردن بتونیری که بتن روی بدنه و داخل دیگ خشک گردیده است را برای شما آموزش داده‌ایم.

    بتونیر های دنده زیر در فروشگاه

    خرید بتونیر دنده کمر یا دنده زیر

    مکانیزم چرخش دیگ از مؤلفه‌های کلیدی طراحی و کارکرد انواع میکسر بتن است. برای این منظور از انواع بتونیر دنده کمر و یا دنده زیر استفاده می‌شود.

    بتونیر دنده کمر در حال کارکرد

    تعمیر و عیب یابی بتونیر

    دستگاه بتونیر در عملیات عمرانی نقش مهمی را ایفا می‌کند و عملکرد بدون نقص این دستگاه برای کارفرما و زوند پروژه بسیار مهم و حیاتی می‌باشد.

    دستگاه میکسر بتن

    راهنمای خرید بتونیر

    انواع بتونیر در ظرفیت‌های گوناگون با مکانیزم‌های متفاوت گردش دیگ و جانمایی موتور‌های متنوع ساخته می‌شود که هر کدام از آنها به جای خود کارایی مناسبی دارند.

    کارگر در حال ساخت بتن در دستگاه بتونیر

    ساخت بتن در بتونیر چقدر زمان می‌برد؟

    مراحل ساخت بتن در دستگاه بتونیر ساده است و با مخلوط شدن عادی مصالح اعم از سیمان، شن، ماسه و آب و دیگر افزودنی‌های بتن تکمیل می‌شود.

    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: