موتور ویبراتور بنزینی
- پیشفرض
- ارزانترین
- گرانترین
- جدیدترین
- پرفروشترین
- پربازدیدترین
مرتبسازی محصولات:
ویبراتور بنزینی نیکا ابزار مدل VZ5G02
ویبراتور بنزینی روبین، 5 اسب بخار، شاسی گردان، کوپله فابریک
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
فهرست مطالب
ویبره زنی بتن در ایجاد سازههای مستحکم تر و ماندگارتر نقش کلیدی دارد. این عملیات که با ارتعاش عمیق بتن انجام میشود باعث خارج شدن حبابهای هوا از داخل بتن شده و به ایجاد ساختاری همگن و متراکم از بتن در میان آرماتورها میانجامد. برای ویبره زنی حجمهای زیاد بتن نیاز به قدرت ارتعاش بالایی داریم. انواع ویبره بنزینی برای این منظور طراحی شده اند.
ویبره بنزینی متداول ترین نوع دستگاه ویبراتور بتن است که با استفاده از موتورهای خوش نفس بنزینسوز کار می کند. با حضور موثر موتور ویبراتور بنزینی میتوانیم در حجمهای سنگین بتن تاثیرگذار باشیم. همچنین قادر هستیم تا در هر عملیات عمرانی بدون حضور برق کارآمد ظاهر شده و در شرایط سیار از پروژههای بزرگ نیز قدرت مانور بالایی داشته باشیم. این همه اهمیت استفاده بهینه از موتور ویبره بنزینی است. در این مطلب قصد داریم تا در نگاهی تخصصی با انواع این موتورها و قابلیتهای کاربردی و همچنین الگوی طراحی و دیگر ویژگیهای آنها بپردازیم.
دستگاه ویبره بنزینی چیست؟
دستگاه ویبره بنزینی نوعی ماشین ارتعاش بتن است که برای تولید توان ارتعاشی آن از حضور انواع موتورهای سبک بنزین سوز استفاده شده است. ویبره بنزینی در اصل کارآمدترین سیستمهای مولد برای عملکرد انواع شیلنگ ویبراتورهای مکانیکی است. در این دستگاه از حضور قدرتمند موتورهای بنزین سوز برای کارکرد ارتعاش شیلنگ ویبراتورهای مکانیکی استفاده شده است.
هر دستگاه موتور ویبراتور بتن از بخش موتوری در کنار فلنچ تخصصی جهت اتصال شیلنگ تشکیل شده است. این مجموعه در یک شاسی مقاوم فلزی محافظت شده قرار دارد. موتور بنزینی کار شده در این سیستم برای تامین قدرت چرخش محور شیلنگ
کار می کند. از نگاه عملیاتی شیلنگ ویبراتورهای مکانیکی تجهیزاتی مستقل از موتور ویبره بنزینی هستند. اما بخش کوپلینگ شفت موتور ویبراتور بنزینی و همچنین فلنچ ابتدای شیلنگها طراحی استانداردی دارد تا به راحتی در یکدیگر کوپل شوند. از ویبره بنزینی برای کار با انواع شیلنگ در سایزها و یا طولهای مختلف استفاده می کنند.
مزیتهای دستگاه ویبراتور بنزینی بتن
از نگاه عملیاتی دستگاه ویبراتور بنزینی بتن قدرت ارتعاش میان ردهای دارد. عموم مدلها در سطح ویبراتورهای برقی هستند و معمولاً توان عملیاتی مدلهای قدرتمندتر از ویبراتورهای دیزلی و یا بادی را ندارند. با این وجود به مراتب از نمونههای برقی و یا دیزلی متداول تر هستند. مزیتهای استفاده از دستگاه موتور ویبراتور بتن بنزینی به قرار زیر است:
- قدرتمند هستند و از قابلیت گسترده برای کار با انواع شیلنگ برخوردار هستند.
- در هر شرایطی و در هر مکانی میتوان از آنها استفاده کرد.
- به سرعت راه اندازی میشوند و تنظیمات راه اندازی سادهای دارند.
- سبک وزن طراحی شده اند تا جابجایی آنها در سطح پروژهها ساده باشد.
- هزینه نگهداری کمی دارند.
- سوخت بنزین در دسترس عموم قرار دارد.
- برای کار کردن نیاز به حضور برق نیست.
- از امکان تنظیم دور موتور برای کنترل فرکانس ارتعاش برخوردار هستند.
- در هر نوع شرایط آب و هوایی و حتی محیطهای کاملا مرطوب میتوانیم از حضور قدرتمند آنها استفاده کنیم.
مشخصات فنی موتور ویبره بنزینی
از نگاه فنی در این دستگاه با یک موتور بنزین سوز تمام عیار سر و کار داریم که در ابعادی کوچک با جانمایی شاسیهای مکعبی شکل طراحی شده است تا قابلیت جابجا شدن ساده و قدرت عملیاتی انعطاف پذیری داشته باشد. این موتورهای بنزینی تماماً از مدلهای تک سیلندر با عملکرد چهار زمانه هستند. همچنین در طراحی موتور از سیستم تنفس طبیعی و هوا خنک استفاده شده است.
این موتورها کوچک با ظرفیت محدود مدلهای تک سیلندر طراحی شده اند. روش راه اندازی آنها نیز هندلی است. از انواع ویبره بنزینی میتوانیم برای کار ارتعاش با انواع شیلنگ در سایزهای 1 الی 3 اینچی استفاده کنیم. در عین حال انواع دستگاه موتور ویبراتور بتن بنزینی در تیپهای شاسی ثابت و شاسی گردان طراحی میشوند. نمونههای شاسی ثابت دارای چارچوب فلزی محکمی هستند که از تمامی بخشهای فنی محافظت میکند. اما برای طراحی شاسی گردان از پایه چرخشی بلبرینگ دار استفاده شده است تا مانور بهتری برای جابجایی جهت کوپلینگ حین عملیات ویبره زنی داشته باشد.
کاربردهای ویبراتور بنزینی
کاربرد ویبره بنزینی در سطوح مختلف از فعالیتهای عمرانی و عملیاتهای بتن ریزی است. تقریباً در هر نوع فعالیت ساختمان سازی و حتی ساخت قطعات پیش ساخته بتنی می توانیم از انواع ویبره بنزینی استفاده کنیم. کاربردهای موتور ویبراتور بنزینی را میتوانیم در موارد زیر دسته بندی نماییم.
- کار در مناطق دور دست که فاقد شبکه برق سراسری هستند. در چنین مکانهایی عملاً نمی توانیم از حضور موتورهای الکتریکی برای ویبره زنی استفاده کنیم. این در حالی است که موتور ویبره بنزینی قابلیت مانور بالایی دارد.
- کار در پروژههای بزرگ و یا عملیاتهای سیار که نیاز به جابجایی دائمی موتور ویبراتور الزامی است. در چنین شرایطی وجود کابل برق ویبراتورهای الکتریکی درد سرساز است. اما به راحتی میتوانیم انواع ویبره بنزینی را در سطح پروژههای بزرگ جابجا کنیم.
- بنزینی قدرت کافی برای ارتعاش حجمهای سنگین بتن ریزی را دارد. از این سیستمهای احتراق داخلی به شکل گسترده برای هواگیری حجمهای سنگین بتنی خصوصاً عملیاتهای بزرگ عمرانی و یا بتن ریزی پی ساختمان و... استفاده میکنند.
انواع برندهای ویبره بنزینی
کمپانیهای نام آشنا صنعت موتور سازی در این عرصه حضور قدرتمندی دارند. برندهای مطرح ویبره بنزینی عموما محصول موتور سازهای صاحب سبک بین المللی هستند. هر کمپانی که در زمینه طراحی موتورهای بنزینی سبک و تک سیلندر فعالیت میکند، قاعدتاً در این سطح از تولیدات موتوری نیز حضور دارد. در این میان برندهای مطرح به قرار زیر هستند:
- موتور ویبراتور روبین
- موتور ویبراتور هوندا
- موتور ویبراتور واکسون
- ...
در میان تمامی محصولات سطح بازار موتور ویبراتور روبین در کنار موتور ویبراتور هوندا از مقبولیت بالاتری برخوردار شدهاند. برندهای روبین و هوندا هر دو از موتور سازهای توانمند عرصه جهانی هستند که در زمینه طراحی موتورهای سبک و تک سیلندر بنزین سوز نیز مهارت بالایی دارند.
تعمیر و نگهداری موتور ویبراتور بنزینی
ویبره بنزینی دستگاه تمام عیاری است که در ابعادی کوچک طراحی شده است. در بطن این دستگاه قدرتمند ارتعاشی یک موتور تک سیلندر بنزین سوز جاسازی شده است که برای کارکردی بهینه در دراز مدت به توجه دائمی و مهارت راه اندازی و همچنین بهره مندی از اصول درست تعمیر و نگهداری نیاز دارد. برای این منظور لازم است تا دستورالعملهای زیر را به درستی رعایت کنید:
- در بازههای معین هر 100 ساعت کار دستگاه را بازرسی کرده و تمام سرویسهای لازم را انجام دهید. این سرویسها شامل بازدید فیلتر هوا، فیلتر سوخت، شمع و آچار کشی قطعات موتور می شود.
- قبل از آغاز به کار دستگاه سطح روغن موتور را بازرسی کنید. در صورت لزوم کمبود روغن را جبران کنید. هر نوع نشت روغن را جدی گرفته و به سرعت برطرف کنید.
- در بازههای ۱۰۰ ساعت کار روغن موتور دستگاه را به طور کامل تعویض کنید.
- از موتور ویبره بنزینی برای کار با شیلنگهای بزرگتر از ظرفیت اسمی دستگاه استفاده نکنید
- در هنگام روشن بودن موتور سوخت رسانی را انجام ندهید.
- در صورت انبار کردن دستگاه حتماً باک سوخت آن را تخلیه کنید.
- دستگاه را در حالت روشن به حال خود رها نکنید. همچنین از کارکرد طولانی مدت و یکسره خودداری کنید.
- برای تعمیر و تعویض قطعات از لوازم یدکی اصلی استفاده کنید.
- دستگاه را در مکان صاف و کاملاً تراز قرار بدهید تا مطمئن شوید که دستگاه حین کار ارتعاشی ندارد.
نکات ایمنی حین کار با ویبره بنزینی
ویبره بنزینی در عین کوچک بودن یک موتور احتراق داخلی است که در داخل آن فرآیند تولید توان بالای مکانیکی انجام می شود. این دستگاه با سوخت بنزین کار میکند و بنزین از جمله سوختها با درجه احتراق پایین است که به سرعت آتش میگیرد. از طرفی قدرت مکانیکی ویبره بنزینی زیاد است که در صورت کم اهمالی میتواند باعث خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری بشود. رعایت نکات ایمنی حین کار با انواع ویبره بنزینی الزامی است. این نکات به قرار زیر هستند:
- در حین کار با دستگاه ویبره بنزینی سیگار نکشید.
- در هوشیاری کامل با این دستگاه کار کنید. حین خواب آلودگی و یا مصرف داروهای خواب آور و هر نوع عدم هوشیاری برای کار با ویبره بنزینی اقدام نکنید.
- از پاشیده شدن آب و یا شیرابه بتن بر روی بدنه ویبره بنزینی جداً خودداری کنید. در صورت پاشیده شدن آب و یا شیرابه بتن سریع آن را تمیز کنید.
- از کار کردن افراد ناگاه با این دستگاه جلوگیری کنید.
- دستگاه را در مکانی محکم، صاف و به دور از بارش احتمالی باران مستقر کنید.
- در صورت نیاز به جابجایی دستگاه آن را به طور کامل از روی زمین بلند کنید. همچنین دستگاه را به حالت روشن جابجا نکنید.
- در حین سوختگیری دقت کنید که بنزین بر روی بدنه موتور ویبره پاشیده نشود. در صورت پاشیده شدن حتماً دستگاه را خاموش کرده و سطح بدنه موتور را پاک کنید.
- از این دستگاه در مکانهای مسقف استفاده نکنید.
جمع بندی
ویبره بنزینی برای حضور در انواع فعالیتهای عمرانی مناسب است. از این دستگاه موتور ویبراتور بتن میتوانید در سطح عملیاتهای سبک مانند بتن ریزی قالب محصولات پیش ساخته بتنی استفاده کنید و یا همراه آن در سنگین ترین عملیاتهای بتن ریزی از سازههای بزرگ عمرانی حاضر شوید. اما در نظر داشته باشید که قدرت عملیاتی موتور ویبراتور بنزینی باید با حجم بتن ریزی همخوانی داشته باشد. در عین حال نمی توانید از شیلنگ ویبراتورهای بزرگتر از ۳ اینچی برای کار با این تجهیزات موتور بنزینی استفاده کنید. برای این منظور به مولدهای قدرتمندتری مانند ویبراتورهای دیزلی و یا بادی نیاز دارید. به این ترتیب انواع موتور ویبره بنزینی دستگاههای سبکی هستند که برای کارهای متنوع از ارتعاش بتن در سطح عموم فعالیتهای متوسط عمرانی طراحی شده اند.
آیا سرعت ویبره بنزینی در کیفیت ارتعاش بتن تاثیرگذار است؟
بله. فرکانس ارتعاش پوکر کاملاً وابسته به سرعت کارکرد موتور ویبراتور است. معمولاً ویبره بنزینیها از قابلیت کارکرد سرعت بالا در حدود ۳۰۰۰ دور برخوردار هستند که به ارتعاش فرکانس بالای پوکر میانجامد.
برای روانکاری ویبره بنزینی از چه نوع روغن استفاده کنیم؟
ویبره بنزینی به مانند هر موتور بنزینی دیگر است که حالا در ابعاد کوچکی طراحی شده است. برای روانکاری آن به روغن استاندارد نمره ۴۰ نیاز دارید.
هدف از طراحی ویبره بنزینی شاسی گردان چیست؟
در برخی پروژهها فضاهای بتن ریزی گسترده هستند که همگی آنها در اطراف محل استقرار ویبره بنزینی قرار دارند. در صورتی نیاز داریم که جهت قرارگیری کوپلینگ موتور ویبره را تغییر دهیم. شاسی گردان با قابلیت تنظیم سریع جهت کوپلینگ موتور بدون نیاز به جابجایی شاسی طراحی شده است.
چرا نباید از ویبره بنزینی در مکانهای سرپوشیده استفاده کنیم؟
استفاده از ویبره بنزینی در فضاهای مسقف که تهویه مناسبی ندارند باعث ایجاد خفگی میشود. در صورت وجود گردش هوا میتوانید از این دستگاه در چنین فضاهایی استفاده کنید.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: