دلایل اصلی خرابی دستگاه بتونیر چیست؟
فهرست مطالب
وقتی بتن متداولترین و کاربردیترین نوع مصالح ساختمانی است و در عین حال باید با کیفیت مطلوب در حجم زیاد و به سرعت تهیه شود، قطعاً دستگاه بتونیر تبدیل به ماشین استراتژیک و کار راهانداز خواهد شد. اما این دستگاه تحت تأثیر شرایط سخت محیط کارگاه به سرعت مستهلک میشود. خرابی میکسر بتن از جمله مشکلات رایج در عموم کارگاههای عمرانی است. با این وجود لازم است تا مهمترین دلایل خرابی این دستگاه را بشناسید. تنها در این صورت است که میتوانید برای تعمیر به موقع و هدفمند در مدت زمانی کوتاه اقدام کنید. این خرابیها به قرار زیر هستند:
خرابی دیگ بتونیر
دیگ برجستهترین عضو فنی هر دستگاه خلاطه است که در عین سنگین بودن با سرعت ثابت جهت مخلوط شدن مصالح تولید بتن میچرخد. خرابی دیگ رایجترین شکل دستگاههای تولید کننده بتن در فضاهای کارگاهی است. اما این خرابی ابعاد گوناگونی دارد.
پوسیدگی بدنه، جدا شدن درز جوش صفحات فلزی و یا غر شدن بدنه مهمترین نوع خرابی دیگ هستند که در این صورت آب داخل بتن نشست پیدا کرده و کیفیت بتن به شدت کاهش پیدا میکند. خرابی چرخدنده چه از نوع دنده زیر و یا دنده کمر مشکل دیگری است که چرخش یکدست و روان دیگ را تحت تأثیر قرار خواهد داد. در داخل دیگ نیز از تیغههایی جهت همزدن بتن استفاده شده است که گاهاً خم شده و یا میشکند که در این صورت مصالح به خوبی در یکدیگر مخلوط نشده و بتن کیفیت لازم را ندارد.
خرابی بلبرینگهای دستگاه
در هر دستگاه بتونیر چندین بلبرینگ وجود دارد. در واقع هر نوع قطعه دوار این دستگاه حداقل یک بلبرینگ دارد که ممکن است در اثر کارکرد طولانی و عملیات سنگین بتن سازی فرسوده و مستهلک گردد. از طرفی هر بلبرینگ طول عمر مفیدی دارد که قاعدتاً لازم است تا به موقع برای تعویض آنها اقدام کنیم.
بلبرینگ نصب شده بر محور مرکزی دیگ در اتصال به شاسی مهمترین این قطعات است. این بلبرینگ تحت پوشش کله قندی قرار دارد و در صورت خراب شدن، مانع از چرخش روان دیگ خواهد شد..
خرابی موتور میکسر بتن
خرابی موتور بزرگترین چالش حین کار با انواع همزن بتن است که عملا شرایط کار پروژه تولید بتن را مختل میکند. انواع بتن ساز را با استفاده از موتورهای متفاوت الکتریکی، بنزینی و یا دیزلی میسازند که قاعدتاً نوع کارکرد و البته ابعاد خرابی آنها با یکدیگر متفاوت است. بیشترین علت خرابی موتورهای الکتریکی در میکسرهای تولید بتن به علت اضافه جریان ناشی از بارگیری زیاد دیگ و یا خرابی بلبرینگ و در نهایت داغ شدن بدنه موتور است. اما در علت خرابی موتورهای احتراقی باید از نکتههایی مانند کمبود روغن، خرابی شمع، خرابی سیستم استارت و… صحبت کنیم.
خرابی گیربکس دستگاه خلاطه
گیربکس در همزن بتن بر روی شاسی سوار است و وظیفه آن چرخش دیگ حین تخلیه بتن است. برای مونتاژ انواع این میکسرها از گیربکسهای حلزونی استفاده میکنند که در یک سمت فرمان دستی و در سمت دیگر دیگ قرار دارد. معمولاً به علت کمبود روغن چرخدندههای گیربکس تحت تنش خرد شده و خرابی رخ داده است. در عین حال ممکن است با مشکلاتی از قبیل شکسته شدن بدنه و خرابی شفت گیربکس روبهرو باشیم.
مشکل در دنده میکسر
میکسرها در دو تیپ از نوع دنده زیر و یا دنده کمر طراحی میشوند. این چرخدندهها در واقع مکانیزم انتقال توان دستگاه هستند که در شرایط مختلف در اثر فشار زیاد و یا استهلاک حین کار مداوم دستگاه و حتی کثیفی و باقی ماندن شیرابه بتن فرسوده میشوند. کچل شدن دندانهها رایجترین مشکل است که در این صورت دیگ به درستی نمیچرخد. در عین حال ممکن است که یک یا چند دنده شکسته باشد که در این حالت حین چرخش دیگ لرزش زیادی تولید میشود. البته هر دو مدل چرخدنده زیر و یا دنده کمر قابل تعویض شدن هستند.
پارگی تسمه
تسمه مکانیزم انتقال توان از موتور تا دنده جهت چرخش دیگ دستگاه حین مراحل تولید بتن است. این در حالی است که خرابی تسمه مانند شل بسته شدن و یا پارگی و تاب برداشتن آن مانع از انتقال توان مؤثر موتور شده که در نهایت منجر به خرابی دیگر بخشهای فنی دستگاه خواهد شد. معمولاً در صورتی که دیگ نمیتواند همگام با موتور تحت قدرت کافی بچرخد، لازم است تا سالم بودن تسمه میکسر بتن را ارزیابی کنید.
جمعبندی
دلایل خرابی میکسر بتن متنوع هستند که میتواند از دیگ تا موتور و گیربکس را شامل شود. در این میان با مشکلات کمتر رایجی از قبیل شکستگی اتصالات بدنه و یا خرابی چرخها حین جابجایی دستگاه نیز مواجه هستیم. در هر صورت هر نوع خرابی ایجاد شده در دستگاه بتونیر را جدی گرفته و در سریعترین زمان برای رفع مشکل و حتی تعویض به موقع قطعات اقدام کنید. تنها در این صورت است که میتوانید طول عمر مفید دستگاه را افزایش داده و برای تولید بتن مرغوب به کار اندازید.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
میکسر بتن چیست و انواع سایزهای آن کدامند؟
میکسر بتن انواع مختلفی از لحاظ توان، ظرفیت و نوع سوخت دارد. بتونیر علاوه بر ساختن بتن ایده آل، باعث سرعت دادن به عملیات بتن ریزی می شود.
خلاطه چیست؟
دستگاه خلاطه با نام های میکسر بتن، بتونیر و ملات ساز شناخته می شود. این دستگاه با چرخش خود، باعث مخلوط شدن بتن می شود.
مراحل تمیز کردن بتونیر
ما در این مقاله راهحل تمیز کردن بتونیری که بتن روی بدنه و داخل دیگ خشک گردیده است را برای شما آموزش دادهایم.
خرید بتونیر دنده کمر یا دنده زیر
مکانیزم چرخش دیگ از مؤلفههای کلیدی طراحی و کارکرد انواع میکسر بتن است. برای این منظور از انواع بتونیر دنده کمر و یا دنده زیر استفاده میشود.
تعمیر و عیب یابی بتونیر
دستگاه بتونیر در عملیات عمرانی نقش مهمی را ایفا میکند و عملکرد بدون نقص این دستگاه برای کارفرما و زوند پروژه بسیار مهم و حیاتی میباشد.
راهنمای خرید بتونیر
انواع بتونیر در ظرفیتهای گوناگون با مکانیزمهای متفاوت گردش دیگ و جانمایی موتورهای متنوع ساخته میشود که هر کدام از آنها به جای خود کارایی مناسبی دارند.
ساخت بتن در بتونیر چقدر زمان میبرد؟
مراحل ساخت بتن در دستگاه بتونیر ساده است و با مخلوط شدن عادی مصالح اعم از سیمان، شن، ماسه و آب و دیگر افزودنیهای بتن تکمیل میشود.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: