خرید و مشاوره فنی: 33529731-026

راهنمای خرید شیلنگ ویبراتور مناسب

نحوه ویبره زدن بتن با ویبراتور بنزینی در عملیات بتن ریزی

فهرست مطالب

در اجرای پروژه‌های بتن‌ ریزی لازم است تا با دقت عمل کافی تمامی حباب‌های باقیمانده را خارج کنید. از طرفی مهم است که بتن بافت یکدست و همگن برای توزیع یکپارچه در تمامی فضاها را داشته باشد. اگر چه انواع سیستم‌های ارتعاش بتن طراحی‌ شده است؛ اما زمانی موفق هستید که از شیلنگ ویبراتور با طراحی و سایز مناسب پروژه خود تهیه کنید.

شیلنگ ویبره، ابزار تخصصی ارتعاش بتن است که برای کوپل شدن با مولدهای ویبره کارایی دارد. هر شیلنگ ویبره یک محور فنری بلند است که از یک سمت برای کوپل شدن با محور موتور ویبراتور و از سمت دیگر با بخش ارتعاش پوکر در ارتباط است. از یک غلاف یکسره کامپوزیتی نیز برای محافظت از این فنر طولانی و انعطاف ‌پذیر استفاده‌ شده است. بخش پوکر شیلنگ از طریق فنر و تحت تأثیر قدرت موتور ویبراتور با فرکانس بلند و قدرتمندی شروع به ارتعاش می‌کند. از این ارتعاش می‌توانیم برای خارج کردن حباب‌های هوای باقیمانده در بتن و توزیع یکدست آن در تمامی فضاها و خلل و فرج‌ها استفاده کنیم.

نحوه ویبره زنی بتن با استفاده از شیلنگ ویبراتور

نکات مهم انتخاب شیلنگ ویبره

از هر نوع شیلنگ ویبراتور نمی‌توانید در هر نوع پروژه بتن ‌ریزی و برای کوپل شدن با هر نوع موتور محرک استفاده کنید. پروژه‌های بتن‌ریزی گوناگون هستند و با توجه به حجم بتن، نوع بتن، نوع قاب، نوع پروژه و… شرایط ارتعاش متفاوتی دارند. انتخاب شیلنگ اشتباه خطر تخریب بافت بتن از قبیل دو فاز شدن را به‌ دنبال دارد. حتی ممکن است در اثر اشتباه در انتخاب شیلنگ عملیات حباب‌گیری به شکلی ناقص انجام شود. در این ‌صورت لازم است تا شیلنگ را با توجه به نوع پروژه بتن‌ریزی انتخاب کنیم.

توجه به موتور محرک

اولین نکته، بررسی نوع موتور محرک شیلنگ است. برای تأمین توان ارتعاش این شیلنگ‌ها از انواع موتورهای برقی، بنزینی و دیزلی استفاده ‌شده است. موتورهای برقی از هر دو نوع تکفاز و سه فاز هستند و معمولاً برای ارتعاش شیلنگ‌های کوچک کارایی دارند. مدل‌های دیزلی قوی‌ترین نوع محرک محسوب می‌شوند. از موتورهای بنزینی نیز در طیف بزرگی از پروژه‌های بتن‌ریزی استفاده می‌کنند.

لازم است تا شیلنگ را با توجه به حداکثر ظرفیت موتور محرک انتخاب کنید. در غیر این ‌صورت موتور از قدرت کافی ارتعاش پوکر برخوردار نیست و قاعدتاً پروسه حباب گیری به شکلی ناقص انجام می‌شود. معمولاً با بررسی مشخصات فنی و اندکی تحقیق به‌ راحتی می‌توانید حداکثر ظرفیت موتور محرک را بررسی کنید. به هر صورت از شیلنگی در محدوده توان مولد استفاده کنید.

انتخاب نوع شیلنگ

در قدم بعدی لازم است تا خود شیلنگ را به‌ طور دقیق بررسی کرده و یک مدل مناسب با سطح پروژه عملیاتی خود را انتخاب کنید. در سطح بازار از انواع شیلنگ‌های ارتعاشی تولید شده ‌است. مدل‌های مکانیکی برجسته‌ترین دسته‌بندی محسوب می‌شوند. شیلنگ‌های دیگری از قبیل مدل‌های دریلی، کانورتوری و… در این‌باره طراحی شده‌اند.

نوع شیلنگ باید با شرایط پروژه بتن‌ریزی همخوانی داشته باشد. در غیر این ‌صورت نمی‌توانیم از شیلنگی با مشخصه‌های ضعیف انتظار عملکردی قدرتمند و پایدار را داشته باشیم. لذا خطر باقی ماندن حباب‌ها در بطن بتن زیاد است. در مقابل شیلنگ‌های قوی در حجم‌های کوچک بتنی عامل مخرب محسوب شده که به ‌راحتی بافت بتن را تخریب می‌کنند.

بتن ریزی و از بین بردن حباب های بتن توسط شیلنگ ویبراتور

انتخاب قطر پوکر شیلنگ

قطر پوکر عامل کلیدی دیگری است که در موفقیت شما برای ویبره زنی بتن و خارج کردن تمام حباب‌های هوای باقیمانده تأثیرگذار است. قدرت ارتعاش شیلنگ با توجه به قطر پوکر آن محاسبه می‌شود. به ‌این ‌ترتیب که شیلنگ‌ها با پوکر قطورتر از قابلیت ارتعاش قوی‌تر برخوردار هستند و در ویبره زنی تا حباب گیری حجم‌های سنگین بتنی بهتر عمل می‌کنند. البته همین شیلنگ‌ها با پوکر قطورتر به موتور محرک قوی‌تری نیز نیاز دارند.

در حجم‌های سنگین بتنی که باید قدرت ارتعاش زیادی تولید کنیم، انتخاب شیلنگ ویبراتور با پوکر قطور مثلاً سایز 2.5 و یا ۳ اینچی مناسب است. اما در حجم‌های کوچک بتنی خصوصاً قالب‌های عمیق که مستعد دو فاز شدن بتن هستند، استفاده از شیلنگ‌ها با پوکر باریک مانند مدل‌های ۱ و یا 1.5 اینچی گزینه مناسب‌تری است.

سایزهای مختلف از شیلنگ ویبراتور مکانیکی

انتخاب متراژ شیلنگ

در ویبره زنی بتن قطعاً به ‌دنبال آن هستید که تمامی حباب‌های هوا را حتی از لایه‌های کاملاً عمیق بتن بیرون بکشید. در عین ‌حال لازم است تا بتن را به حرکت در تمام فضاها و گوشه‌ها و پر کردن تمامی سوراخ‌ها و فرج‌ها هدایت کنیم. در عین ‌حال گاهی با پروژه‌هایی که دسترسی دشواری دارند روبرو هستیم. در همگی این شرایط باید از شیلنگ با طول مناسب و کافی استفاده کنید.

طول شیلنگ ویبره معیار قدرت مانور آن در ویبره زنی است. انواع شیلنگ‌ها را با طول‌های ۱ الی ۹ متری طراحی کرده‌اند. مدل‌های ۹ متری بلندترین سایز استاندارد هستند که برای نفوذ در عمیق‌ترین بتن‌ها طراحی ‌شده است. البته برای کار با این شیلنگ‌های ۹ متری لازم است تا از مولدهای قدرتمند مانند موتور ویبراتورهای دیزلی استفاده کنید.

بتن ریزی میکسر داخل آرماتور و ویبره زنی با شیلنگ

چقدر می‌خواهید هزینه کنید؟

قیمت شیلنگ ویبراتور آخرین فاکتور تأثیرگذار برای انتخاب مدل مناسب است. برای استفاده از تجهیزات ارتعاش چه مقدار هزینه می‌کنید؟

قاعدتاً قیمت این شیلنگ‌ها تحت تأثیر فاکتورهای گوناگون قرار دارد. نوع، جنس پوکر و کوپلینگ، کیفیت غلاف و فنر ارتجاعی، سایز پوکر و یا طول شیلنگ همگی از جمله فاکتورهای تعیین‌ کننده قیمت هستند. این در حالی است که قیمت این شیلنگ‌ها کاملاً تحت تأثیر نام و نشان برند سازنده آنها محاسبه می‌شود. دقت کنید که شرایط کار ویبره زنی بتن سخت و بسیار دشوار است و قاعدتاً شیلنگ‌ها با طراحی ضعیف و یا انتخاب نامناسب به ‌سرعت تحت تأثیر شرایط سخت کار فرسوده می‌شوند. لذا مادامیکه هزینه مهم است، از انتخاب یک شیلنگ کارآمد اطمینان کامل داشته باشید.

سوالات متداول در مورد نحوه انتخاب شلنگ ویبراتور

  • آیا لازم است تا در هنگام انتخاب شیلنگ به متریال کوپلینگ آن توجه شود؟

    بله، متریال کوپلینگ معمولاً از جنس چدنی و یا فولادین است و لازم است سایز آن را با کوپل مولد بررسی کنید.

  • نوع شاسی ثابت و یا محرک بودن موتور ویبراتور تأثیری در نوع شیلنگ دارد؟

    خیر، ولی معمولاً از شیلنگ‌های منعطف‌تری برای کوپل با مدل‌های شاسی ثابت استفاده می‌کنند.

    مرتب‌سازی مقالات:

  • پیش‌فرض
  • جدید‌ترین
  • پربازدیدترین
  • بیشترین امتیاز

    جدید‌ترین مقالات:

کارگر در حال استفاده از شیلنگ ویبراتور در کارگاه ساختمانی

نکات مهم کار با شیلنگ ویبراتور

شیلنگ ویبراتورها، ارتعاشی فرکانس بالا تولید کرده و این ارتعاش با انتقال به داخل بتن باعث خروج حباب های هوا و استحکام بتن می شود.

دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: