خرید و مشاوره فنی: 33529731-026

راهنمای نصب بالابر ساختمانی

راهنمای نصب بالابر ساختمانی

فهرست مطالب

برای آنکه بتوانید بالابر مصالح را نصب کنید در ابتدا نیاز است با اجزای دستگاه بالابر ساختمانی به طور کامل آشنا شوید و قطعات مختلف را بشناسید، سپس اقدام به نصب بالابر نمایید.

بالابر ساختمانی چه اجزایی دارد؟

بالابر ساختمانی یکی از مهم ترین تجهیزات ساختمانی است که از آن برای بالا بردن و حمل مصالح ساختمانی استفاده می شود. دستگاه بالابر ساختمانی از اجزای مختلفی ساخته شده است.

الکتروموتور

الکتروموتور به عنوان هسته ی مرکزی و مهمترین قسمت دستگاه بالابر ساختمانی شناخته می گردد. وظیفه ی الکتروموتور در این دستگاه تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی دورانی است که این امر باعث حرکت دستگاه می شود. الکتروموتور ها بر اساس وزن مصالحی که باید حمل کنند و ارتفاع نصب بالابر، انتخاب می شوند.

گیربکس

از این رو که بار با وزن بالایی در بالابر ساختمانی حمل می شود، گیربکس های این دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار هستند. وظیفه ی گیربکس، که در بالابر ساختمانی از نوع حلزونی آن استفاده شده است، تبدیل دور الکتروموتور به قدرت و گشتاور خروجی است.

وینچ

وینچ که نام دیگر آن قرقره نام دارد، قطعه ای بوده که سیم بکسل بالابر دور آن جمع شده و وظیفه هدایت سیسم بکسل را بر عهده دارد، همچنین این قطعه از تاب خوردن و پیچ خوردن سیم بکسل جلوگیری می نماید. 

سیم بوکسل

طنابی فولادی است که به کمک آن عمل حمل بار صورت می گیرد. از سیم بوکسل در جرثقیل ها و آسانسورها نیز استفاده می شود. 

جعبه بالابر

قسمتی است که تمام تجهیزات الکتروموتور، قرقره، سیم بوکسل و گیربکس بر روی آن مونتاژ گردیده اند. جعبه بالابر ساختمانی بر روی ریل بالابر نصب و هدایت می شود. 

باکت

باکت یا جعبه حمل مصالح بخشی از دستگاه بالابر ساختمانی که مصالح درون آن قرار می گیرند.

پایه ها

 لوله های بسیار مستحکمی که بالابر به کمک آنها روی زمین قرار گرفته و وظیفه نصب بالابر را بر عهده دارند. هر بالابر ساختمانی دارای دو پایه بزرگ و دو پایه کوچک می باشد. 

اتصالات یا پیج و کرپی بالابر

قطعاتی یو شکل که اتصال پایه های بزرگ و ریل به یکدیگر را امکان پذیر می نمایند. پیچ و کرپی ها از فولاد سفید با روکش گالوانیزه ساخته می شود. 

اتصالات یا پیج و کرپی بالابر

 

روش نصب و راه اندازی بالابر ساختمانی

برای نصب بالابر مصالح در ابتدا پایه ها، ریل و جعبه ی بالابر را به پشت بام انتقال دهید. سپس پایه ها را به صورت برعکس در فاصله ی مناسب از همدیگر بگذارید. حالا زمان قرار دادن ریل در داخل پایه هاست. پس از این کار به کمک پیچ و کرپی بالابر ساختمانی، قسمت ریل بالابر را از طریق پایه های کوچک به پایه های بزرگ نصب کنید. 

در انتها به کمک چند تن، بالابر را چرخانده و به حالت عادی بگذارید. برای جلوگیری از افتادن بالابر، در این مرحله روی پایه ها را با وزنه سنگین کنید و یا در صورت امکان آن را جوش دهید. اکنون جعبه ی بالابر را در داخل ریل به صورت کشوئی جا بزنید. در پایان نیز بخش انتهایی ریل را با میلگرد ببندید.

بالابر ساختمانی نصب شده بر روی ساختمان

 

 

آموزش مراحل مهم جهت نصب بالابر

بستن پایه های بالابر

برای قرار گرفتن بالابر بر روی سطح، از پایه ها استفاده می شود. جنس پایه ها معمولا از لوله های فولادی بوده و استحکام بسیار زیادی دارد. ارتفاع این پایه ها دو متر و بیست سانتی متر و عرض آنها یک متر و چهل سانتی متر است.. برای نصب پایه ها ابتدا باید پایه ها را به صورت برعکس در فاصله ای مناسب از همدیگر قرار دهید که این فاصله عموما سه متر است. سپس ریل بالابر را از طریق پایه های کوچک و پیچ و کرپی به پایه های بزرگ نصب کنید.

بستن پایه های بالابر ساختمانی برای نصب در محل

 

طریقه نصب ریل بالابر به پایه

همان طور که گفته شد جعبه ی بالابر قسمتی است که الکتروموتور، قرقره، گیربکس و سیم بوکسل در آن قرار می گیرند. ریل در بالابر قسمتی است که این کالسکه به صورت کشویی داخل آن جا می خورد. طول ریل بالابر دو متر و هشتاد و پنج سانتی متر و داخل آن 19 سانتی متر است. پس از نصب پایه ها، ریل باید روی آنها جا زده شود. ریل با پیچ به روی پایه ها نصب می شود و انتهای آن حتما باید بسته باشد. 

نصب ریل بالابر ساختمانی

 

سرپا نمودن پایه و ریل بالابر

پس از نصب و سرهم کردن پایه ها و سپس ریل بالابر بر روی آن باید به آرامی و به کمک چند نفر، پایه و ریل بالابر برعکس شده و به حالت عادی بر روی سطح قرار گیرند. به خاطر داشته باشید که پس از سرپا نمودن پایه و ریل بالابر، حتما پایه ها را با وزنه سنگین کنید و یا در صورت امکان آن را جوش دهید تا از واژگونی و افتادن دستگاه بالابر جلوگیری شود. 

سرپا کردن پایه و ریل بالابر

 

جا زدن کالسکه داخل ریل بالابر

برای جا زدن کالسکه ی بالابر یا همان جعبه بالابر، پس از سرپا نمودن پایه و جا زدن ریل، باید به آرامی و به صورت کشوئی، جعبه را وارد ریل کنید تا به درستی در سطح آن حرکت کند. به خاطر داشته باشید که باید این حرکت روان باید و در عین حال به هیچ وجه از ریل بیرون نیاید. برای جلوگیری از خطر بیرون آمدن جعبه بالابر از ریل، سر انتهایی آن را با میلگرد ببندید.

جا زدن کالسکه داخل ریل بالابر

 

نحوه ریختن واسکازین داخل گیربکس

یکی از نکاتی که باید در امر نگهداری دستگاه بالابر ساختمانی مورد توجه قرار گیرد، چک کردن دوره ای دستگاه و ریختن واسکازین در داخل گیربکس آن است. میزان واسکازین باید دائما مورد بررسی قرار گیرد. واسکازین مناسب برای گیربکس در بالابر ساختمانی واسکازینی با نمره ی 140 است و میزان ظرفیت واسکازین این دستگاه تنها یک لیتر است. به خاطر داشته باشید که قبل از روشن کردن دستگاه باید از وجود واسکازین داخل گیربکس  مطمئن باشید. 

روغن واسکازین برای بازدید و نگهداری دوره ای بالابر ساختمانی

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    بالابر ساختمانی در انبار

    چطور می‌توان سرعت بالابر ساختمانی را افزایش داد؟

    استفاده از پولی بالابر روش استاندارد افزایش سرعت بالابر ساختمانی است. پولی ابزار استفاده ‌شده در سمت موتور و گیربکس است که ارتباط این دو را تکمیل می‌کند.

    بالابر ساختمانی قرار گرفته بر روی پشت بام جهت حمل مصالح

    نگهداری و افزایش طول عمر بالابر ساختمانی

    انتخاب کابل مناسب، رعایت طول کابل، توجه به ظرفیت دستگاه و تعویض به موقع واسکازین گیربکس از جمله نکات نگهداری و افزایش طول عمر بالابر ساختمانی هستند.

    نمای داخلی گیربکس بالابر ساختمانی به همراه روغن و واسکازین

    نحوه تعویض واسکازین گیربکس بالابر ساختمانی

    برای کار مداوم با بالابر ساختمانی به واسکازین مخصوص روانکاری چرخ‌دنده‌ها نیاز دارید. این واسکازین قرار است تا در مخزن گیربکس بالابر ساختمانی ریخته شود.

    نمای داخلی گیربکس بالابر ساختمانی

    علت روغن ریزی گیربکس بالابر مصالح چیست؟

    روغن ریزی گیربکس بالابر ساختمانی مشکل جدی است که در صورت وقوع باید به ‌سرعت آن را برطرف کنید.

    انواع کابل‌های برق با ظرفیت های مختلف

    نحوه انتخاب کابل برق بالابر ساختمانی

    به منظور جلوگیری از آسیب به الکتروموتور بالابر، در نحوه انتخاب کابل برق بالابر ساختمانی باید به طول کابل، جریان مورد نیاز موتور و کیفیت کابل توجه کرد.

    جعبه و متعلقات بالابر ساختمانی

    راهنمای انتخاب بالابر ساختمانی

    بالابر ساختمانی در انواع مختلف و با ویژگی های منحصر به فرد در بازار عرضه می شود. برای انتخاب هوشمندانه با ما همراه باشید.

    بالابر ساختمانی در انبار

    دلایل خرابی بالابر ساختمانی کدامند؟

    خرابی بالابر ساختمانی شامل نقص در بخش‌های الکتریکی و یا مکانیکی دستگاه می‌شوند. بخش بزرگی از این خرابی‌ها به علت استهلاک قطعات در تداوم کارهای سنگین حمل مصالح هستند.

    گیربکس بالابر ساختمانی به همراه نمای داخلی آن

    دلایل ول شدن بار در بالابر ساختمانی

    منظور از ول کردن بار توسط بالابر آن است که هنگام خاموش کردن دستگاه بالابر در طبقات، بالابر نمی‌ایستد و به سمت پایین حرکت کرده و به اصطلاح ترمز نمی‌کند.

    برشی از نمای داخلی گیربکس حلزونی و معرفی قسمت های داخلی آن

    اصول طراحی گیربکس حلزونی

    گیربکس های بالابر ساختمانی در دسته مدل‌های حلزونی طراحی ‌شده است. گیربکس‌های حلزونی طراحی ساده اما قابلیت‌های کاربردی گسترده و عملکردی مطمئن دارند.

    بالابر ساختمانی

    عوامل موثر بر قیمت بالابر ساختمانی

    بالابر ساختمانی که با ویژگی ها و مدل های مختلفی در بازار عرضه می شود دارای قیمت های متنوعی نیز است. این قیمت ها ناشی از چندین عامل تاثیرگذار هستند.

    گیربکس بالابر ساختمانی

    تعویض یا تعمیر گیربکس بالابر ساختمانی

    تعویض یا تعمیر گیربکس بالابر ساختمانی از بحث‌های جدی ساختمان سازی است. نمی‌توان تعویض گیربکس را امری بدیهی دانست و یا هر خرابی را تعمیر کرد.

    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: