خرید و مشاوره فنی: 33529731-026

نحوه انتخاب کابل برق بالابر ساختمانی

انواع کابل‌های برق با ظرفیت های مختلف

فهرست مطالب

بالابر ساختمانی ماشین استراتژیک در برنامه‌های پروژه‌های عمرانی است که در سرعت بخشیدن به روند کار و حمل سریع مصالح در فضای ساختمانی و تا امنیت حین کار کاملاً تاثیر گذار است. در دورانی هستیم که همه ساختمان‌ها با ارتفاع بالا در تعداد طبقات زیاد ساخته می‌شوند و قاعدتاً برای حمل مصالح در تمامی مراحل ساختمان سازی به حضور مفید و موثر و البته مطمئن دستگاه بالابر نیاز داریم. 

کابل برق بالابر مصالح بر باید برای عبور جریان قابل توجه موتور‌های قدرتمند کافی باشد. در غیر این صورت با خطرات مانند داغ شدن کابل، اتصال کوتاه، افت ولتاژ و یا جریان کشی زیاد و سوختن موتور دستگاه مواجه می‌شویم. در این مطلب قصد داریم تا به اصول استاندارد نحوه تعیین کابل برق بالابر ساختمانی در ظرفیت‌های گوناگون از مدل‌های تک فاز و سه فاز بپردازیم. 

موارد مهم جهت انتخاب سیم برق بالابر 

برای نصب و بهره برداری از بالابر مصالح باید به نکات فنی و امنیتی بسیار زیادی توجه کنید که روش اصولی نصب الکتریکی دستگاه نیز یکی از همین موارد الزامی است. انتخاب نوع کابل از نظر طول و یا سطح مقطع سیم‌ها در نصب انواع بالابر ساختمانی جداگانه بررسی می‌شود. توجه کنید که انواع بالابر در مدل‌های تک فاز و یا سه فاز استفاده می‌شوند که در آنها از الکتروموتورها با قدرت‌های متفاوت کار گرفته شده است. هر دستگاه نوع ولتاژ و مقدار جریان کشی تخصصی خودش را دارد و باید برای انتخاب کابل مناسب ملاحظات ویژه در نظر گرفته شود. در کل می‌توانیم انتخاب کابل بالابر ساختمانی را در دو گروه نصب بالابر‌های تک فاز و یا سه فاز جداگانه بررسی کنید.  

کابل بالابر تک فاز 

عموم بالابر‌های کوچک که ظرفیت حمل بار آنها کم است مانند ۲۵۰ کیلویی را با استفاده از موتورهای تک فاز طراحی می‌کنند و برای کارکرد آنها به تامین برق ۲۲۰ ولت جریان متناوب در سطح برق شهری نیاز داریم. برای کابل کشی بالابر حمل مصالح تک فاز نیز از کابل دو رشته مخصوص اتصال سیم‌های فاز و نول استفاده می‌شود. به طور معمول از کابل ۲ در ۴ برای مدل تکفاز استفاده می‌گردد. توجه کنید که هر چه طول کابل بیشتر باشد باید قطر مقطع آن نیز افزایش پیدا نماید. زیرا در این صورت خطر افت ولتاژ در طول کابل زیاد است که به عملکرد تحت فشار و جریان کشی سنگین موتور می‌انجامد.

 همچنین کابل باید یک تکه و بدون هر نوع پارگی و یا اتصال جدا شده باشد و آن را از مکان امن و به دور از خطر برخورد با هر نوع جسم تیز و سنگین عبور داده باشید. 

کابل ۲ در ۴ مناسب برای بالابر ساختمانی تک فاز

کابل بالابر سه فاز 

برای طراحی بالابر‌های قدرتمند مناسب حمل بارهای فوق سنگین از موتورهای الکتریکی سه فاز استفاده می‌کنند که جهت راه اندازی آنها به حضور برق سه فاز ۳۸۰ ولت جریان متناوب نیاز داریم. جهت اتصال الکتریکی موتور سه فاز بالابر مصالح از کابل چهار رشته مخصوص اتصال موتورهای سه فاز استفاده می‌شود. سطح مقطع رشته سیم‌های کابل نیز کاملاً وابسته به توان موتور و مقدار جریان کشی آن تحت عملیات است، اما در شرایط عادی عموماً از کابل استاندارد 4×3 برای اتصال الکتریکی بالابر حمل مصالح سه فاز استفاده می کنند. 

  سه رشته این کابل برای اتصال فازهای R, s , t است و در صورتی که دستگاه دارای تابلو برق باشد از کابل 4×4 استفاده نموده و رشته چهارم مخصوص اتصال نول در نظر گرفته شده است. 

کابل ۳ در ۴ مناسب برای بالابر ساختمانی ۳ فاز

تفاوت برق کشی بالابر ساختمانی تک فاز و سه فاز 

از نگاه عملیاتی تفاوتی میان برق کشی بالابر تک فاز و سه فاز وجود ندارد. چرا که در هر دو نوع باید کابل برقی مناسب را در طول کافی با پرهیز از خطر افت ولتاژ و رعایت سطح مقطع مناسب انتخاب کنیم و از اتصال درست سر سیم‌ها به کلید بالابر ساختمانی و رعایت توالی فاز‌ها اطمینان داشته باشیم. اما از نظر فنی با دو مقوله کاملا متفاوت از برق کشی موتور‌های تک فاز و سه فاز در شرایط کاملا صنعتی مواجه هستیم.   

انواع کابل برق با ظرفیت های مختلف

در کابل‌کشی بالابر مصالح تک فاز از کابل دو رشته مخصوص عبور برق ۲۲۰ ولت تک فاز استفاده می‌شود و کلید بالابر نیز از نوع تخصصی چپگرد و راستگرد می باشد. اما در کابل‌کشی مدلّ سه فاز از کابل‌های سه رشته یا چهار رشته استفاده شده است که در حالت چهار رشته قرار است برای اتصال الکتریکی فازها به همراه سیم نول استفاده شوند. 

انتخاب کابل مناسب بالابر حمل مصالح
ظرفیت بالابرنوع کابل
۲۵۰ کیلویی تکفاز4×2
۵۰۰ کیلویی سه فاز4×3
۷۵۰ کیلویی سه فاز6×3
۱ تن سه فاز8×3

 

  • منظور از افت ولتاژ چیست و چرا خطرناک است؟

    در صورتی که طول کابل بیش از اندازه زیاد باشد، افت ولتاژ در کابل رخ می‌دهد. در این صورت مقدار ولتاژ سر موتور کمتر از مقدار استاندارد ۲۲۰ و یا ۳۸۰ ولت است که سبب آمپر کشیدن و سوختن موتور می‌گردد.

  • کلید‌های استاندارد بالابر ساختمانی کدام است؟

    برای اتصال الکتریکی بالابر ساختمانی کلید‌های استاندارد رنج ۱۶ تا ۳۲ آمپر طراحی شده است.

    مرتب‌سازی مقالات:

  • پیش‌فرض
  • جدید‌ترین
  • پربازدیدترین
  • بیشترین امتیاز

    جدید‌ترین مقالات:

بالابر ساختمانی در انبار

چطور می‌توان سرعت بالابر ساختمانی را افزایش داد؟

استفاده از پولی بالابر روش استاندارد افزایش سرعت بالابر ساختمانی است. پولی ابزار استفاده ‌شده در سمت موتور و گیربکس است که ارتباط این دو را تکمیل می‌کند.

بالابر ساختمانی قرار گرفته بر روی پشت بام جهت حمل مصالح

نگهداری و افزایش طول عمر بالابر ساختمانی

انتخاب کابل مناسب، رعایت طول کابل، توجه به ظرفیت دستگاه و تعویض به موقع واسکازین گیربکس از جمله نکات نگهداری و افزایش طول عمر بالابر ساختمانی هستند.

راهنمای نصب بالابر ساختمانی

راهنمای نصب بالابر ساختمانی

بالابر ساختمانی یکی از مهم ترین تجهیزات ساختمانی است که از آن برای بالا بردن و حمل مصالح ساختمانی استفاده می شود.

نمای داخلی گیربکس بالابر ساختمانی به همراه روغن و واسکازین

نحوه تعویض واسکازین گیربکس بالابر ساختمانی

برای کار مداوم با بالابر ساختمانی به واسکازین مخصوص روانکاری چرخ‌دنده‌ها نیاز دارید. این واسکازین قرار است تا در مخزن گیربکس بالابر ساختمانی ریخته شود.

نمای داخلی گیربکس بالابر ساختمانی

علت روغن ریزی گیربکس بالابر مصالح چیست؟

روغن ریزی گیربکس بالابر ساختمانی مشکل جدی است که در صورت وقوع باید به ‌سرعت آن را برطرف کنید.

جعبه و متعلقات بالابر ساختمانی

راهنمای انتخاب بالابر ساختمانی

بالابر ساختمانی در انواع مختلف و با ویژگی های منحصر به فرد در بازار عرضه می شود. برای انتخاب هوشمندانه با ما همراه باشید.

بالابر ساختمانی در انبار

دلایل خرابی بالابر ساختمانی کدامند؟

خرابی بالابر ساختمانی شامل نقص در بخش‌های الکتریکی و یا مکانیکی دستگاه می‌شوند. بخش بزرگی از این خرابی‌ها به علت استهلاک قطعات در تداوم کارهای سنگین حمل مصالح هستند.

گیربکس بالابر ساختمانی به همراه نمای داخلی آن

دلایل ول شدن بار در بالابر ساختمانی

منظور از ول کردن بار توسط بالابر آن است که هنگام خاموش کردن دستگاه بالابر در طبقات، بالابر نمی‌ایستد و به سمت پایین حرکت کرده و به اصطلاح ترمز نمی‌کند.

برشی از نمای داخلی گیربکس حلزونی و معرفی قسمت های داخلی آن

اصول طراحی گیربکس حلزونی

گیربکس های بالابر ساختمانی در دسته مدل‌های حلزونی طراحی ‌شده است. گیربکس‌های حلزونی طراحی ساده اما قابلیت‌های کاربردی گسترده و عملکردی مطمئن دارند.

بالابر ساختمانی

عوامل موثر بر قیمت بالابر ساختمانی

بالابر ساختمانی که با ویژگی ها و مدل های مختلفی در بازار عرضه می شود دارای قیمت های متنوعی نیز است. این قیمت ها ناشی از چندین عامل تاثیرگذار هستند.

گیربکس بالابر ساختمانی

تعویض یا تعمیر گیربکس بالابر ساختمانی

تعویض یا تعمیر گیربکس بالابر ساختمانی از بحث‌های جدی ساختمان سازی است. نمی‌توان تعویض گیربکس را امری بدیهی دانست و یا هر خرابی را تعمیر کرد.

دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: