راهنمای انتخاب بالابر ساختمانی
فهرست مطالب
- موارد مهم هنگام خرید بالابر ساختمانی
- توجه به برق محل پروژه و تکفاز یا سه فاز بودن
- میزان ظرفیت بالابر مورد نیاز
- کیفیت قطعات مورد استفاده در دستگاه بالابر مصالح
- موتور بالابر و کیفیت سیم پیچ آن، دور موتور
- گیربکس بالابر و کیفیت دنده های آن و جنس پوسته گیربکس
- جنس سیم بکسل مورد استفاده در دستگاه بالابر
- کیفیت اسکلت مورد استفاده در بالابر و سایز پایه ها و ریل
- توجه به برق محل پروژه و تکفاز یا سه فاز بودن
- نکات مهم پس از خرید بالابر ساختمانی
حمل و جابجایی مصالح و ابزارها در ساختمان سازی توسط افراد کار بسیار سختی است و بالابر ساختمانی یا بالابر مصالح این کار را آسان کرده است. بالابر ساختمانی تجهیزی پرکاربرد در ساختمان سازی یا بازسازی ساختمان ها است که به راحتی و با صرفه جویی در وقت و هزینه، مصالح را در ساختمان ها جابجا می کند. بالابر مصالح در انواع مختلف و با ویژگی های منحصر به فرد در بازار عرضه می شود. در ادامه برخی از ویژگی های مهم این دستگاه را بررسی خواهیم کرد.
موارد مهم هنگام خرید بالابر ساختمانی
خرید هر دستگاهی نیازمند بررسی و دقت است. چه بسا که این دستگاه، جزو تجهیزات مهم ساختمانی باشد. در هنگام خرید بالابر مصالح نیز نکاتی وجود دارد که باید به آن ها آگاه باشید. برخی از نکات به شرح زیرند:
توجه به برق محل پروژه و تکفاز یا سه فاز بودن
بالابر ساختمانی در دو دسته ی تکفاز و سه فاز در بازار عرضه می شوند. نمونه های تکفاز که با برق شهری کار می کنند و به راحتی قابل استفاده هستند و نمونه های سه فاز که برای فعالیت خود نیاز به برق سه فاز دارند. بالابر ساختمانی سه فاز در مقایسه با نمونه ی تکفاز توان حمل حجم بیشتری از مصالح را دارد و از این رو می تواند در پروژه های وسیع تر استفاده شود. با توجه به حجم پروژه و دارا بودن برق سه فاز یا تکفاز در محل پروژه، می توان بالابر مصالح مناسب را خریداری کرد.
میزان ظرفیت بالابر مورد نیاز
ظرفیت بالابر ساختمانی یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که باید در هنگام خرید به آن توجه شود. بالابرهای ساختمانی در حجم و ظرفیت های مختلفی تولید می شوند که دارای محدوده ی بالابر ساختمانی 250 کیلوگرمی تا 1000 کیلوگرمی است. هر چه میزان مصالحی که بالابر باید انتقال دهد بیشتر باشد و به قدرت بیشتری در دستگاه نیاز باشد، طبیعتا ظرفیت بالابر نیز باید بیشتر باشد.
کیفیت قطعات مورد استفاده در دستگاه بالابر مصالح
بالابر ساختمانی از قطعات مختلفی مانند گیربکس، قرقره، باکت، سیم بکسل، شاسی و الکتروموتور تشکیل شده است. کیفیت هر دستگاهی وابسته به کیفیت و کارایی مستقل تک تک اجزای آن است و دستگاه بالابر ساختمانی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
موتور بالابر و کیفیت سیم پیچ آن، دور موتور
اساسی ترین قسمت هر دستگاهی موتور آن است و موتور بالابر مصالح نیز همین ویژگی را دارد. مهم ترین شاخصه ی موتور بالابر ساختمانی که همراه با سایر اطلاعات آن بر روی پلاک حک شده است میزان آی پس دستگاه است. این فاکتور نشان دهنده ی نفوذناپذیر بودن دستگاه در مقابل گرد و خاک است. هر چه مقدار آی پی بالاتر باشد، موتور نفوذناپذیرتر است. نکته ی حائز اهمیت دیگری که در رابطه با موتور بالابر باید توجه شود، کیفیت سیم پیچ آن است. عموما سیم پیچ ها در بالابر از جنس آلومینیوم هستند که می تواند دچار تاب خوردگی و ساییدگی و واکنش در مقابل رطوبت باشد. بهتر است جنس سیم پیچ از مس باشد تا دچار این مشکلات نشود.
گیربکس بالابر و کیفیت دنده های آن و جنس پوسته گیربکس
گیربکس بالابر باعث می شود تا توان نهایی مورد نیاز برای جابجایی ایمن مصالح تامین شود. در بین انواع گیربکس های بالابر، گیربکس حلزونی نمونه مناسبی است. این گیربکس به دلیل داشتن پوسته ی آلومینیومی در برابر ارتعاش و سایش مقاوم است.
جنس سیم بکسل مورد استفاده در دستگاه بالابر
سیم بکسل و انتخاب آن از حساسیت بالایی برخوردار است. در بالابر ساختمانی قطر سیم باید با میزان باری که قرار است جابجا کند هماهنگ باشد. جنس این سیم در بالابرها از فولاد است و مغزی آن می تواند از جنس پنبه، کنف، فولاد یا پروپلین باشد. این مغزی بر ضریب اطمینان برای جابجایی مصالح تاثیر مستقیم دارد.
کیفیت اسکلت مورد استفاده در بالابر و سایز پایه ها و ریل
شاسی یا اسکلت بالابر با توجه به میزان ظرفیت بالابر متغیر است. به عنوان مثال برای بالابر 350کیلوگرمی نمی توان از اسکلت 750 کیلوگرمی استفاده کرد. توجه به جنس اسکلت بالابر و کیفیت و ضخامت آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. پایه ها و ریل بالابر نیز طبیعتا باید مستحکم و باضخامت بالایی باشند زیرا عدم کله کردن و سقوط بالابر مستقیما به پایه ها و جابجایی آسان باکت بالابر به ریل بستگی دارد.
نکات مهم پس از خرید بالابر ساختمانی
پس از خرید بالابر مناسب با توجه به نیاز پروژه و شرایط موجود، باید نکاتی را برای استفاده و نگهداری بهتر در نظر بگیرید. یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید سنگین کردن پایه های بالابر است. این کار باعث بالا بردن ایمنی و جلوگیری از احتمال سقوط و کله کردن بالابر می شود.
توجه به کابل بالابر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و انتخاب کابل بالابر ساختمانی میتواند از آسیب به الکتروموتور دستگاه جلوگیری کند. کابل بالابر نیز امنیت عملیات بالابر را تضمین می کند. این کابل علاوه بر استحکام باید انعطاف پذیری نیز داشته باشد، در برابر سایش مقاوم باشد و در برابر هر دمایی به درستی کار کند.
فاکتور دیگری که پس از خرید دستگاه بالابر باید به آن توجه کرد استفاده دوره ای از روغن واسکازین در بالابر است. این کار توانایی گیربکس را افزایش می دهد و باعث جلوگیری از فشار وارد شده به دندانه های آن می شود. هم چنین طول عمر گیربکس بالابر را بیشتر می کند.
کدام بخش از بالابر احتمال خرابی بیشتری دارد؟
گیربکس و الکتروموتور دو بخشی از دستگاه هستند که بیشترین فشار و نوسان برق را تحمل می کنند. از این رو در مقایسه با سایر قسمت ها، در معرض خرابی بیشتری قرار دارند.
چرا در برخی موارد گیربکس بالابر صدایی غیرعادی دارد؟
در چنین شرایطی ممکن است بخش یاتاقان گیربکس آسیب دیده باشد، گیربکس جرم گرفته باشد یا اتصالات ورودی و خروجی دچار مشکل باشد.
در چه مواردی نمی توان از سیم بکسل نتاب در بالابر استفاده کرد؟
در ارتفاع های کم استفاده از سیم بکسل تابیده یا نتابیده تفاوت چندانی ندارد اما در مواردی این ارتفاع استفاده بالاتر برود نباید از سیم بکسل نتاب استفاده شود.
کاربرد بالابر ساختمانی چیست؟
از بالابر ساختمانی برای بالا بردن مصالح ساختمانی در مقیاس کوچک و صنعتی، حمل بار در مکان های مختلف و تخلیه یا بارگیری کامیون ها استفاده می شود.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
چطور میتوان سرعت بالابر ساختمانی را افزایش داد؟
استفاده از پولی بالابر روش استاندارد افزایش سرعت بالابر ساختمانی است. پولی ابزار استفاده شده در سمت موتور و گیربکس است که ارتباط این دو را تکمیل میکند.
نگهداری و افزایش طول عمر بالابر ساختمانی
انتخاب کابل مناسب، رعایت طول کابل، توجه به ظرفیت دستگاه و تعویض به موقع واسکازین گیربکس از جمله نکات نگهداری و افزایش طول عمر بالابر ساختمانی هستند.
راهنمای نصب بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی یکی از مهم ترین تجهیزات ساختمانی است که از آن برای بالا بردن و حمل مصالح ساختمانی استفاده می شود.
نحوه تعویض واسکازین گیربکس بالابر ساختمانی
برای کار مداوم با بالابر ساختمانی به واسکازین مخصوص روانکاری چرخدندهها نیاز دارید. این واسکازین قرار است تا در مخزن گیربکس بالابر ساختمانی ریخته شود.
علت روغن ریزی گیربکس بالابر مصالح چیست؟
روغن ریزی گیربکس بالابر ساختمانی مشکل جدی است که در صورت وقوع باید به سرعت آن را برطرف کنید.
نحوه انتخاب کابل برق بالابر ساختمانی
به منظور جلوگیری از آسیب به الکتروموتور بالابر، در نحوه انتخاب کابل برق بالابر ساختمانی باید به طول کابل، جریان مورد نیاز موتور و کیفیت کابل توجه کرد.
دلایل خرابی بالابر ساختمانی کدامند؟
خرابی بالابر ساختمانی شامل نقص در بخشهای الکتریکی و یا مکانیکی دستگاه میشوند. بخش بزرگی از این خرابیها به علت استهلاک قطعات در تداوم کارهای سنگین حمل مصالح هستند.
دلایل ول شدن بار در بالابر ساختمانی
منظور از ول کردن بار توسط بالابر آن است که هنگام خاموش کردن دستگاه بالابر در طبقات، بالابر نمیایستد و به سمت پایین حرکت کرده و به اصطلاح ترمز نمیکند.
اصول طراحی گیربکس حلزونی
گیربکس های بالابر ساختمانی در دسته مدلهای حلزونی طراحی شده است. گیربکسهای حلزونی طراحی ساده اما قابلیتهای کاربردی گسترده و عملکردی مطمئن دارند.
عوامل موثر بر قیمت بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی که با ویژگی ها و مدل های مختلفی در بازار عرضه می شود دارای قیمت های متنوعی نیز است. این قیمت ها ناشی از چندین عامل تاثیرگذار هستند.
تعویض یا تعمیر گیربکس بالابر ساختمانی
تعویض یا تعمیر گیربکس بالابر ساختمانی از بحثهای جدی ساختمان سازی است. نمیتوان تعویض گیربکس را امری بدیهی دانست و یا هر خرابی را تعمیر کرد.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: