دلایل ول شدن بار در بالابر ساختمانی
فهرست مطالب
بالابر ساختمانی پرکاربردترین سیستم حمل و نقل برای جابهجایی مواد و اشیاء در فعالیتهای ساختمانی در سراسر جهان است. با کمک آن بهراحتی میتوان حتی بارهای سنگین را به طبقات بالای ساختمان در زمان اندکی منتقل کرد. اما برای پیشگیری از رخداد ول کردن بار توسط این تجهیزات با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار دهیم.
منظور از ول کردن بار چیست؟
منظور از ول کردن بار توسط بالابر آن است که هنگام خاموش کردن دستگاه بالابر در طبقات، بالابر نمیایستد و به سمت پایین حرکت کرده و به اصطلاح ترمز نمیکند. ول شدن بار توسط بالابر، معمولا کارگران و پیمانکاران ساختمانی را با دردسر مواجه نموده و امکان ایجاد خطرات حین کار را افزایش میدهد.
چرا بالابر ساختمانی بار را ول میکند؟
عامل اصلی در ول کردن بار توسط بالابر ساختمانی، آسیب و خوردگی در دندههای گیربکس حلزونی میباشد. همان طور که میدانید گیربکس بالابر از یک سیستم یک طرفه و از دو قسمت پیچ حلزون و چرخ حلزون تشکیل شده است. در این مقاله قصد داریم به علل مختلفی که به دندههای گیربکس صدمه وارد میکند و منتج به رها شدن بار در بالابر میگردد را برای شما بیان نماییم.
دلایل صدمه در دندههای گیربکس و رها شدن بار توسط بالابر
خاموش و روشن کردن بالابر وسط راه
اصلیترین علت خرابی در دندههای گیربکس و ول شدن بار توسط بالابر، خاموش و روشن کردن بار وسط راه میباشد. بالابرهای ساختمانی به صورتی طراحی شدهاند که باید در نقطه ابتدایی روشن و در نقطه انتهایی خاموش گردند. روشن کردن بالابر وسط راه آن هم همراه بار و مصالح، سبب آسیب به دندههای گیربکس و ایجاد خوردگی در آنها میگردد.
علیرغم تاکید کارشناسان فنی به عدم خاموش و روشن کردن بالابر وسط راه جهت جلوگیری از آسیب به گیربکس، مکررا این امر توسط کارگران تکرار میگردد.
عدم بکارگیری ترمز جهت بالابرهای ساختمانی در ارتفاع زیاد یا بازه وزنی بالا
چنانچه قرار است بالابر ساختمانی در ارتفاعی بیشتر از 30 متر یا بازه وزنی بیشتر از 500 کیلوگرم کار کند، حتما نیازمند ابزار کمکی به نام ترمز است. ترمز در الکتروموتور یک قطعه مکانیکی به صورت دیسک میباشد. ترمز الکتروموتور عملکردی همانند لنت ترمز ماشین داشته، بدین صورت که در اصطکاک با موتور قرار گرفته و موتور را متوقف مینماید.
در بالابرهای ساختمانی معمولی که فاقد ترمز هستند، گیربکس نقش متوقفکننده بالابر را بر عهده دارد. بدین صورت که هنگام خاموش نمودن بالابر، دندههای گیربکس در یکدیگر قفل شده و از حرکت بار جلوگیری میکند. در بالابر ساختمانی با ارتفاع 30 متر به بالا و یا بازه وزنی بیش از 500 کیلوگرم به هیچ وجه گیربکس به تنهایی توان متوقف کردن بالابر را نداشته و به مرور زمان دندههای آن آسیب میبیند.
نبود واسکازین داخل گیربکس بالابر
یکی دیگر از علل اصلی خرابی در گیربکس که منتج به رها شدن بار توسط بالابر میگردد، آسیب در دندههای گیربکس به دلیل نبود واسکازین است. دندهها جهت کارکرد روان و جلوگیری از سایش، نیاز دائم به روغن داشته و در صورت نبودن روغن داخل محفظه گیربکس، به یکدیگر قفل شده و گیرپاژ میکنند.
عدم تعویض به موقع واسکازین گیربکس
اگر به صورت مداوم با دستگاه بالابر کار میکنید حتما هر ماه یکبار نسبت به تعویض واسکازین گیربکس بالابر اقدام کنید. یکی از علتهای مهم در خرابی دندههای گیربکس، عدم تعویض به موقع روغن گیربکس است. واسکازین به مرور زمان و قرارگیری در حرارت و فشار، سیالیت خود را از دست داده و روی غشا دنده نمیشیند. همین امر سبب خرابی دندههای درگیر میشود.
حال که بالابر بار را رها میکند، چه کنیم؟
همان طور که توضیح دادیم رها شدن بار حین کار، نشان از آسیب خوردن به گیربکس است. جهت رفع این مشکل، در ابتدا باید میزان آسیب به دندههای گیربکس را ارزیابی نمود. اگر دندهها آسیب سنگینی ندیده باشند با قرار دادن یک پولکی بین دندهها میتوان از ول شدن بار در زمان خاموشی بالابر جلوگیری نمود.
اما اگر دندهها آسیب جدی و سنگینی دیده باشند باید به فکر تعویض دندهها یا تعویض گیربکس افتاد. به دلیل بالا بودن قیمت دندههای گیربکس، معمولا ارزش تعویض دندهها وجود نداشته و تعویض گیربکس به صورت کامل به صلاح است. و در کل تعویض یا تعمیر گیربکس بالابر ساختمانی، با توجه به شرایط توسط کارشناس انتخاب میگردد.
هنگام کار با بالابر گیربکس صدا میدهد مشکل از چست؟
اگر در هنگام کار با بالابر ساختمانی گیربکس دارای صدای غیرعادی دارد، به احتمال فراوان مشکل از دندهها میباشد. حتما دستگاه را خاموش نموده و گیربکس را جهت عیبیابی به یک تعمیرکار مجرب نشان دهید.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
چطور میتوان سرعت بالابر ساختمانی را افزایش داد؟
استفاده از پولی بالابر روش استاندارد افزایش سرعت بالابر ساختمانی است. پولی ابزار استفاده شده در سمت موتور و گیربکس است که ارتباط این دو را تکمیل میکند.
نگهداری و افزایش طول عمر بالابر ساختمانی
انتخاب کابل مناسب، رعایت طول کابل، توجه به ظرفیت دستگاه و تعویض به موقع واسکازین گیربکس از جمله نکات نگهداری و افزایش طول عمر بالابر ساختمانی هستند.
راهنمای نصب بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی یکی از مهم ترین تجهیزات ساختمانی است که از آن برای بالا بردن و حمل مصالح ساختمانی استفاده می شود.
نحوه تعویض واسکازین گیربکس بالابر ساختمانی
برای کار مداوم با بالابر ساختمانی به واسکازین مخصوص روانکاری چرخدندهها نیاز دارید. این واسکازین قرار است تا در مخزن گیربکس بالابر ساختمانی ریخته شود.
علت روغن ریزی گیربکس بالابر مصالح چیست؟
روغن ریزی گیربکس بالابر ساختمانی مشکل جدی است که در صورت وقوع باید به سرعت آن را برطرف کنید.
نحوه انتخاب کابل برق بالابر ساختمانی
به منظور جلوگیری از آسیب به الکتروموتور بالابر، در نحوه انتخاب کابل برق بالابر ساختمانی باید به طول کابل، جریان مورد نیاز موتور و کیفیت کابل توجه کرد.
راهنمای انتخاب بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی در انواع مختلف و با ویژگی های منحصر به فرد در بازار عرضه می شود. برای انتخاب هوشمندانه با ما همراه باشید.
دلایل خرابی بالابر ساختمانی کدامند؟
خرابی بالابر ساختمانی شامل نقص در بخشهای الکتریکی و یا مکانیکی دستگاه میشوند. بخش بزرگی از این خرابیها به علت استهلاک قطعات در تداوم کارهای سنگین حمل مصالح هستند.
اصول طراحی گیربکس حلزونی
گیربکس های بالابر ساختمانی در دسته مدلهای حلزونی طراحی شده است. گیربکسهای حلزونی طراحی ساده اما قابلیتهای کاربردی گسترده و عملکردی مطمئن دارند.
عوامل موثر بر قیمت بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی که با ویژگی ها و مدل های مختلفی در بازار عرضه می شود دارای قیمت های متنوعی نیز است. این قیمت ها ناشی از چندین عامل تاثیرگذار هستند.
تعویض یا تعمیر گیربکس بالابر ساختمانی
تعویض یا تعمیر گیربکس بالابر ساختمانی از بحثهای جدی ساختمان سازی است. نمیتوان تعویض گیربکس را امری بدیهی دانست و یا هر خرابی را تعمیر کرد.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: